Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/alkemicharka

Marketing

just feel better

Netko mudar je jednom rekao ili napisao ili i rekao pa napisao : '' Riskirajmo prisjetivši se da nikad nismo prestali tiho voljeti one koje smo nekoć voljeli glasno.''

sad, iako često sjedim ispod tog natpisa, lako moguće je da fali koja riječ ili je jednostavno neka druga zamjenila riječ koju fali. Možda uopće ne fali, možda sam i pogodila sve, nije to sad bitno.

Svi koji posjećuju kafić koji se zove Portal, a smješten je u samom srcu Tkalče, znaju za taj natpis jer lako moguće da su sjedili ispod njega, ili u nekom trenutku kad bi zaboravili na sugovornika zabuljili se u taj isti natpis koji je napisan preko cijelog jednog žutog zida.
Volim tamo piti kavu. Ponekad nije ni loše izaći tamo u večernji izlazak, samo ako idete petkom, subotom il čak četvrtkom užasna je gužva. Al, ako je dobra ekipa, gužva ne smeta. Jer, ugodan je to kafić. Skroz frendli, a ima i štangu. Da, da. Ima i štangu.
No vratimo se natpisu. Ja često sjedim ispod tog natpisa, i često ga pokušavam proučiti i shvatit na razne načine. i zaista, uvijek je tu neka druga kombinacija. i to je samo zapravo jedan glupi natpis, ne znači ništa zar ne?

a s druge strane, ja kad se uhvatim nečega, ne prestajem. eto recimo, prijatelji mi kažu da ne mogu opstat od mog pustog analiziranja pjesama s albuma Hladnog piva, pa sam isfrustrirana nerazumjevanjem okoline zbilja i prestala. ali, samo za okolinu.

s druge strane, taj natpis koji te izaziva je skroz nemoguć. Kaže: riskirajmo... volimo tiho one koje smo nekad voljeli glasno. Fenomenalno. dosta toga objašnjava. dosta toga što i ne želimo da bude objašnjeno.

odmah bih vas upozorila. ako slučajno idete na prvi spoj s nekom novom osobom, a imate neke sumnje i skloni ste k tome analiziranju svega i svačega... ne idite u Portal na prvi spoj. I nemojte sjesti ispod tog natpisa na žutom zidu. Lako moguće da nećete htjeti otići na drugi spoj, jer vas je taj natpis sa žutog zida hipnotizirao i uvjerio da to neće bit to.

Prokleti natpis.

Ali, svejedno. Volim piti kavu tamo ispod tog natpisa. nadam se da ga neće nikad maknut. Volim pit kavu i hipnotizirano po tko zna koji put odgonetnuti što to zapravo meni znači.

Jedno je sigurno, nikad više tamo ne idem na neki prvi spoj. Natpis je uklet. Tjera vas na sumnju, zar ne?

Post je objavljen 23.01.2008. u 22:15 sati.