Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/trillian

Marketing

Preporuke...

Stariji čitaoci se vjerojatno sjećaju kako sam prije ovog dizajna imala mali boks koji sam prozvala Naslovnica. U taj boks bi stavljala blogere i postove koji su me na neki način takli svojim pisanjem. Fali mi ta moja Naslovnica pa ću sad navesti par blogera koje preporučam čitati, a i par postova koji su "postovi za pamćenje".
To nisu novi blogeri, ne više. Već su afirmirani, imaju svoj krug čitaoca, ali neka i moje preporuke. Nek se nađe.

Bego....po mom sudu najduhovitiji čovjek na blog.hru. Ikad. Vrlo zanimljiv i kao osoba i kao bloger. Muzičar je, tako da ima i dosta fotografija s nama poznatim likovima. Njegovi postovi se sastoje od malih crtica iz života, tkz. begizama koji su napisani u formi kratkih viceva. Savršeno za čitati kad vam je dosta ružnih vijesti, kad trebate nešto lagano, kad se želite oraspoložiti.

Par izdvojenih begizama:

Bego: "Doktore, kako ću sačuvati kosu?"
Liječnik: "Imaš li kakvu kutiju? Skini kosu sa češlja, stavi u kutiju i sačuvaj je."

Bego i File u znanstvenoj raspravi.
Bego: "Te amebe su totalno u kurcu matematički."
File: "Zašto?"
Bego: "Množe se dijeljenjem."

Bego: “Dobit ćeš po pičci!”
Žena: “Zašto?”
Bego: “Jer k, g, h ispred i prelazi u c, z, s.”

Đani: „Zna li ko kojeg dobrog kiropraktičara?“
Bego: „Znam ja.“
Đani: „Kako se zove?“
Bego: „Gospodar pršljenova.“


Pametni zub....on je po mom sudu načudniji bloger na blog.hru. Ikada. Čudan u pozitivnom smislu, da ne bi bilo zabune. Izuzetno zanimljiv. Piše priče koje sam ja nazvala malo pomaknutim, ali koje ne odlaze iz glave. Piše pjesme na nekom svom jeziku za koje onda daje duhovite legende, piše paralelne slalome..piše...drugačije.
Najdrugačije moguće.
Pola dana sam provela na traženju neke pjesme koje ću izdvojiti, ali nisam se mogla odlučiti. Treba ga čitati.

Zatim su tu moje pričopričalice.

Misko...iako njega čitam gotovo oduvijek, još me zna oduševiti svojim pričama. S vremenom je sve bolji i bolji. Meni među najboljim je ova. Izvrsna je.
Zona...na nju sam valjda potrošila sve riječi hvale koje znam. Ipak bi izdvojila njenu Savršenu guzu ( 1., 2. , 3. i zadnji dio) koje svakako vrijedi pročitati.
Odmak...odmakica prekrasno piše. Točka. No, mene je oduševila i s jednim postom koji mi se nakon čitanja toliko vrtio mislima da sam ga prepričavala mami, pa ga na kraju obećala njoj i isprintati. Ako odmakica dopusti. Riječ je o Vlč. Sudcu.

Zadna preporuka je za Borjin časopis Plan B.
U zadnjem broju ima i mene. Ariston me uvrstio u rubriku Gdje su, što rade s još sedam cool blogera koji su (uglavnom) nekada rasturali domaćom blogosferom.
No to nije razlog zašto preporučam taj časopis. Kupila sam čak dva broja od četiri moguća, a to već samo za sebe govori o kvaliteti. Konačno jedan časopis u kojem i ja imam što čitati i to danima, u kojem nije sve samo za kompjutorske geekove. Čak razmišljam i o pretplati, a to puno znači kad kažem ja, škrtica.

Eto, dosta preporuka za danas. Bit će ih još u budućnosti.
Sad idem past u nesvjest od toliko pisanja i linkanja.


Post je objavljen 24.01.2008. u 08:42 sati.