Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sveuziminovo

Marketing

HRVATSKA BOLJA U DRUGOM DIJELU, PA I POBJEDILA

IVANO BALIĆ

Hrvatska - Crna Gora 34:26

Hrvatska: Alilović, T.Valčić, Balić, Metličić, Vori, Horvat, Somić, Čupić, Lacković, Vukić, Vuković, Duvnjak, Špoljarić, Dominiković

Crna Gora: Stojanović, Muratović, Mrvaljević, Rakčević, Marković, Kapisoda, Svitlica, Doknić, Đukanović, Đurković, Pejović, Dobrković, Rudović, Milašević, Roganović

RUKOMET

Prvo poluvrijeme:
Červar je odlučio na početku na parket izvesti postavu Somić na golu, Vori na crti, Balić, Metličić i Valčić na vanjskim pozicijama te Vukić i Horvat na krilima.
Hrvatska ima prvi napad. Crnogorci su odmah od početka počeli vrlo grubo, a Đukanović je već nakon minute skrivio najstrožu kaznu na Igoru Voriju. Novi izvođać sedmeraca u Hrvatskoj reprezentaciji je Ivano Balić koji sigurno zabija za prvo vodstvo.
Već u svom prvom napadu Crnogorci su uspjeli izigrati Hrvatsku obranu, nakon što je Muratović stvorio višak, uposlio Kapisodu koji vara Somića. Dvadesetak sekundi kasnije Crna gora je u vodstvu; naši su u napadu izgubili loptu, a Muratović iz kontre zabija za prvo vodstvo Crnogoraca.
Hrvatska odgovara kontrom, Balić daje dugu loptu za mladog Ćupića koji vara Stojanovića, a Kapisoda je još zaradio žuti karton.
U 5. minuti rezultat je 3:3. Najprije je Mrvaljević s devet metara snažno proparao mrežu Somića, da bi iz vrlo slične situacije Metličić zabio svoj prvi gol za izjednačenje.

Crna Gora ponovno vodi. Vori je na crti nepropisno zaustavio Đukanovića, a Kapisoda vrlo sigurno izvodi sedmerac. Somić je još uvijek bez obrane. Kapisoda je strijelac i petog gola za Crnogorce. Naši ponovno loše kombiniraju i gube loptu u napadu što su iskoristili brzi susjedi i Kapisoda zabija iz kontre. Rezultat je 6:4 u 7. minuti.
U sljedećem napadu Pakleni smanjuju vodstvo. Pucao je Tonči Valčić, Stojanović brani, ali Vori usjeva doći do lopte i zabiti za smanjenje. Uspjeli smo se obraniti, odnosno Somić je uspio ubilježiti pvu obranu, a Dominiković iz polu kontre izjednačuje.
U 11. minuti prvo vodstvo za našu reprezentaciju nakon početnih 1:0. Strijelac je ponovno mladi Ćupić(2. gol), a dobra vijest je i 2. minute isključenja za grubog Đukanovića.
Somić još jednom brani(3. obrana u nizu), a Červarovi momci istrčavaju još jednu kontru i Vori zabija za 2. razlike.
Kompletirani Crnogorci uspjevaju izigrati našu 6:0 obranu. Roganović se digao na 9 metara i odapeo iza nemoćnog Somića. Još uvijek smo u vodstvu unatoč relativno slaboj igri.
Polovica je prvog poluvremena. Na terenu je mladi Duvnjak kao organizator napada, a lopta i dalje teče dosta sporo. Naši i dalje griješe i gube puno lopti što iskorištavaju crnogorski brzanci. Dva puta zaredom istrčavaju kontru; najprije Metličić zarađuje isključenje i najstrožu kaznu koju Kapisoda pogađa, da bi u gotovo identičnoj situaciji Kapisoda sljedeći napad završio iz kontre i vratio Crnogorce u vodstvo.
I to smo dočekali. Smislena akcija naših završila je visokim skokom Valčića i topom koji je svladao Stojanovića. Igra se gol za gol, najprije se Duvnjak varkom probio na crtu i zabio za vodstvo, da bi iz sljedećeg napada Crnogorci izjednačili. Rezultat je poravnat 10 minuta prije kraja poluvremena.
Slična akcija našiha kao i maloprije. Duvnjak je dao Metličiću koji pronalazi Valčića koji još jednom zabija s devet metara. Crnogorci vrlo brzo gube loptu i u sljedećem napadu, naši trče polukontru, a mladi Duvnjak diže hrvatsko vodstvo na dva razlike.
U 23. minuti rezultat je 12:10 za Paklene. Nakon smanjenja vodstva Crnogoraca, naši vrlo brzo otvaraju kontu, a mladi Ćupić se pokazuje kao vrlo siguran realizator i odlična zamjena na krilu. Njegov već treći gol na utakmici.
Treba spomenuti da je Balić i dalje na klupi, a da se Metličiću i Duvnjaku pridružio Lacković na vanjskim pozicijama, a Dominiković je prvi puta na terenu na ovom EP-u. Červar je očito odlučio dosta promiješati karte i sačuvati snage za drugo poluvrijeme.
Nakon minute odmora koju je pozvao crnogorski izbornik, najprije Mrvaljević smanjuje vodstvo da bi nakon Vorijevog prijestupa Crnogoci u sljedećem napadu izborili najstrožu kaznu. I treći put Kapisoda bez problema realizira sedmerac. Rezultat je poravnat, a Hrvatska je i dalje neprepoznatljiva.
Još jednom gubimo loptu, nakon što je Vukić bacio u prazno. Crnogorci imaju zadnji napad, dobro kombiniraju na devet metara, a Mrvaljević pogađa suprotni kut izgubljenog Somića. Crnogorci tako odlaze na poluvijeme s golom prednosti, a Červar će trebati dosta toga promijeniti ukoliko želimo svladati prosječne Crnogorce.

RUKOMET

Drugo poluvrijeme:
Balić je od početka na terenu, a Crna Gora ima prvi napad u drugom poluvremenu. Červar je odlučio promijeniti i neraspoloženog Somića, pa je Alilović započeo drugu dionicu. Osim što smo neraspoloženi nemamo niti sreće, Kapisoda je pucao i pogodio stativu, ali se lopta nsepretno odbila od Alilovića za -2.
Tonči Valčić je jedina svjetla točka u našem napadu na valjskim pozicijama. Balić ga je uposlio na lijevom krilu, on je ušao u sredinu i preko nemoćnog bloka prevario Stojanovića.
Hrvatska izjednačuje u 32. minuti. Kontra se pokazuje nao naše najbolje oružje u ovoj utakmici. Vori je brzo istrčao u napad i poravnao rezultat na 14:14.
Puno bolja igra Hrvatske u nastavku. Alilović je probranio na golu ( 3 u nizu), a najprije nas Balić izvana vraća u vodstvo da bi Vori iz još jedne kontre napravio seriju 4:0 za Paklene.
Još jedan gol iz kontre, a četvrti puta na utakmici zabija Ćupić. +3 je za Hrvatsku u 5. minuti drugog dijela. Popović je prisiljen pozvati minutu odmora nakon drugog gola Balića u nastavku. Slična kao i prvi puta, Balić je ispremiješao tromu crnogorsku obranu, prošao na crtu i pucao neobranjivo.
Naši napokon igraju puno agresivnije u obrani. Mlakih 3:2:1 iz prvog dijela sada izgleda puno agresivnije, što stvara puno problema našim suparnicima.
Mini-serija Crnogoraca koji se sa dva gola u nizu vraćaju na samo -2. Dobra vijest je isključenje Muratovića što naši ne uspijevaju iskoristiti jer Stojanović brani mlaki Metličićev šut. Ostaje 19:17 u 40. minuti nastavka.
Još jedna loša vijest za Červara je ozljeda Balića koje se nezgodno sudario s Roganovićem. Još uvijek nije jasno kakva je ozljeda našeg playmakera, ali je Ivano morao izaći iz igre, a naš napad organizira Drago Vuković.
Crna Gora smanjuje ponovno na samo dva razlike preko Markovića kojem je to prvijenac na današnjoj utakmici. U sljedećem napadu i Vukić zabija svoj prvi gol pa Hrvatska ponovno vodi sa tri razlike.
Nemožemo se oteri dojmu da bi sa samo malo više agresivnosti i agilnosti Pakleni bez problema otišli na opipljivu razliku. Crnogorci izgledaju demotivirano i sporo, ali svejedno uspjevaju držati priključak.
Bude se hrvatski pucači. Najprije Metličić dva puta nalazi put do mreže da bi u 45. minuti Valčić zabio svoj 4. gol na utakmici za +4. U sljedećem napadu još jednom nemamo sreće. Alilović odlično brani vanjski šut, ali Kapisoda je prvi došao do lopte i Dominiković je prisiljen napraviti faul za 7 metara. Kapisoda i 4. puta sigurno zabija.
Najveće vodstvo na utakmici za Červarovu momčad, a Ćupić je još jednom strijelac iz kontre. Deset minuta prije kraja Pakleni ipak imaju opipljivu prednost.
Nažalost, ovo "opipljivo" je trajalo samo minutu. Crnogorci dva put zaredom varaju Alilovića pa se prednost otopila na samo +3. Treba spomenuti da Hrvatska i dalje ne igra sa Balićem koji je zbog ozljede arkade prisiljen gledati s klupe. I Drago Vuković se uspio ozljediti, pa naše napade organizira mladi Duvnjak što ne izgleda dobro.
Naš napad je ponovno neopasan i sterilan, pa crnogorski golmani skupljaju obrane. Milašević je već drugi put strijelac u kratkom razdoblju i evo neizvjesnosti. U 52. minuti je samo +2, a Lino je prisiljen pozvati ozljeđenog Balića koji odmah uspješno organizira svoj prvi napad i asistira Metličiću koji zabija za 27:24.
Čim je Balić u igri, Hrvatska izgleda puno bolje. Alilović 2 puta zaredom brani vanjske šutove Crnogoraca, a najprije Ćupić, pa Vukić istrčavaju kontre i evo nas ponovno na +5.
Ćupić je zaradio 2. sedmerac na utakmici, a Červar se odlučio uštimati Duvnjaka koji nasreću pogađa i Hrvatska vodi sa 6 golova prednosti, a samo je 4 minute do kraja.
Nakon nove greške Crnogoraca, čini se da će Pakleni osvojiti nova 2 boda jer je već 58. minuta. Nova dva gola naših, prvo je svoj golovni score popravio Duvnjak da bi nakon krasne asistencije Metličića Vori pogodio za publiku.
U posljednjem napadu Vori je još malo popravio svoj prosijek(9 golova od 10 pokušaja) za konačno slavlje Hrvatske 34:26 i 6 bodova na tablici.

UKOLIKO VAS ZANIMA OVAKVA LJESTVICA:

1. Hrvatska 6
2. Norveška 5
3. Danska 4
4. Poljska 3
5. Slovenija 2
6. Crna Gora 0





Post je objavljen 23.01.2008. u 17:51 sati.