Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/podstarimkrovovima

Marketing

DANAS - BRAĆA JUSTIN u 20 sati

Živjeli Purgeri!



Jučer je opet bio sastanak SRZ-a.
Lajner nije došao, a Igor je bio u kućnom pritvoru. Veronika je doma radila. Nina je također radila doma na Paškom ljetu.
Filip je pojeo jedan par hrenovki sa senfom i dvije šnite kruha.
Lovro nije ništa pojeo jer je već navodno bio "JEO" , ali je napiknuo tu i tamo neki sir!???(žalio se i rekao da nije napikavao nikakav sir, pa smo to morali ispraviti)
Zik je popio pivu a gospođa Zidarić jedan čaj.
Toni je pio kuhano vino s klinčekima.


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket








U sklopu revitalizacije Gornjega grada Nenad Jandrić je predložio formiranje "muzejske ulice" u Demetrovoj, preseljenje Hidrometeorološkog zavoda iz klasicističke zgrade u koju bi se mogao smjestiti elitni hotel, te vrlo zanimljiv i jednostavno izvediv projekt "Povratak tradicionalnih zagrebačkih vinograda", koji su kao udruga građana započeli još prije tri godine. "Na potezu od dva hektara koji se proteže od kule Lotrščak do Mesničke raste divlje raslinje, koje zakriljuje pogled na Donji grad, a okupljaju se narkomani i skitnice", rekao je Jandrić. "Mi predlažemo da se posadi kraljevina, tradicionalna zagrebačka sorta, koja se tu uzgajala još prije tisuću godina. Već smo napravili stručnu studiju, u čijoj izradi su sudjelovali agronom Nikola Mirošević, povjesničar Srećko Ljubljanović, konzervator Silvije Novak i meteorološki stručnjaci, koji su ustvrdili da je na Gornjem gradu najčišći zrak tako da budemo sigurni kako će loza odlično uspijevati. Oformio bi se i tzv. diplomatski vinograd u kojem bi zemlje prijatelji imali svoju brajdu, a bilo bi zgodno kada bi zastupnici išli u berbu. U gričkom tunelu mogli bi se otvoriti vinski podrumi sa stalnom izložbom vina i degustacijom. O toj ideji izvijestili smo Beč, koji u svom vlasništvu ima najveće površine vinograda na svijetu – čak 800 hektara. Oni su nam voljni pomoći, Badel bi također mogao postati partner, dakle, na potezu je grad. Tim projektom potvrdili bismo da pripadamo vinskom, a ne pivskom civilizacijskom krugu, a kao krajnji rezultat proizišao bi zagrebački suvenir – bočica kraljevine", zaključio je Jandrić.

Post je objavljen 23.01.2008. u 15:08 sati.