Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sveuziminovo

Marketing

VELIKI PORAZ NA EP

RUKOMET

Hrvatska - Danska 20 : 30


Hrvatska: Alilović, T. Valčić, Balić, Metličić, Vori, Kaleb, Horvat, Somić, Sulić, Lacković, Vukić, Vuković, Duvnjak, Špoljarić, Dominiković

Danska: Hvidt, Sondergaard, Knudsen, Boldsen, Jeppesen, Christiansen, Lindberg, Henriksen, Rasmussen, Aagard, Madsen, Noddesbo, Jorgensen, Nielsen, Boesen, Jensen

Danska je povela pogotkom Sondergaarda nakon lijepe, uigrane akcije i zakašnjelog bloka naše obrane. Kaleb je imao priliku izjednačiti u drugom napadu naše ekipe (Balić je promašio prvi pokušaj), ali je Hvidt sjajnom obranom zaustavio naše lijevo krilo, nakon ukradene lopte Sondergaardu i istrčane kontre. Lacković je promašio sljedeći hrvatski napad, Horvat spriječio neugodno vodstvo Danaca od 2:0 ukradenom loptom, ali je Vori propustio realizirati još jedan hrvatski napad, zaradivši žuti karton. Jednom nas je od novog pogotka spasio Alilović, ali nije imao recept za šut Boldsena. Danska je povela s dva gola prednosti, a naš izbornik Lino Červar nije krio bijes...

Vori je konačno uspio probiti Hvidta i zabiti prvi pogodak za Hrvatsku. Nakon što je Sondergaard, opasni desni vanjski, zabio svoj drugi pogodak Červar je promptno zamijenio njegovog čuvara Kaleba i uveo Ljubu Vukića.

RUKOMET

Apsolutno loš početak Hrvatske potvrdio je i Domagoj Duvnjak, promašivši sedmerac nakon prekršaja Knudsena nad Balićem.

Balić uspijeva pronaći Vorija na crti, a naš pivot zabija svoj drugi pogodak na utakmici. Danci uzvraćaju novim pogotkom u akciji u kojoj je isključenje zaradio naš kapetan Metličić. Treći je pogodak za Hrvatsku nakon slaloma kroz obranu Danske zabio naš trenutno drugi strijelac Zlatko Horvat.

Jeppesen zabija peti pogodak za Dance, nakon što je uhvatio našu obranu na spavanju, dok je Christiansen povećao na tri pogotka prednosti udarcem sa sedam metara. Zaustavljen je grubo Vori u postoru na drugoj strani, ali je Duvnjak promašio svoj drugi sedmerac!

Crveni karton za Dansku! Kakav prekršaj Jeppesena na Metličiću vrijedan direktnog isključenja! Lijevi vanjski Danske laktom u glavu pogodio je našeg kapetana u 13. minuti susreta i zaradio crveni karton.

Hvidt nastavlja seriju sjajnih obrana, ovaj put zaustavio je Horvata. Konačno su naši uspjeli istrčati pravu kontru; povukli su Vori i Metličić, a kapetan je ostao hladan i dodao četvrti pogodak na naš konto. Na drugoj je strani kroz naš blok sa nekih sedam metara na 7:4 povećao Boldsen.

Lindberg s desnog krila dovodi Dance na četiri pogotoka prednosti. Nakon što je Hvidt obranio pokušaj Valčića, Danci kreću u kontru koju završavaju pogotkom, uz novo isključenje Petra Metličića. Hvidt u 18. minuti susreta upisuje svoju sedmu obranu; ovaj put žrtva je Denis Špoljarić. Tek kada su Danci došli do plus šest Červar je pozvao time-out.

S mini-odmora vraćamo se pogotkom Vukovića iz vana, petim našim na utakmici. Somić je umjesto Alilovića stao na naša vrata i skinuo pokušaj Danaca, ali je Valčić na drugoj strani propustio zabiti za novi pogodak u mreži Hvidta.

Jensen na lijevom krilu ima zaista puno prostora koji maksimalno koristi; u 20. minuti gubimo šest razlike. Stigla je i mala sudačka pomoć na naš konto; nakon kontre Danaca lopta je duboko u golu Somića, ali suci tvrde - da nije prešla crtu. Pomoć stiže u sljedećem napadu i od sigurnog Somića koji spriječava Dance da ponovo odu na šest razlike.

Metličić se u sljedećem našem napadu diže i topovski pogađa za 6:11. Upravo nam takvi pogoci trebaju u ovakvoj utakmici... Uz beživotnu obranu kakvu smo prikazivali, bili su neizbježni novi pogoci u mreži Somića.

RUKOMET

Jensen pogađa za 13:6 Danske, a Balić na drugoj strani uspisuje svoj četvrti promašaj. Dansku seriju razbio je našim sedmim pogotkom Zlatko Horvat. Lindberg ponovo vraća lakim pogotkom na plus sedam, dok naši u napadu ne pronalaze nit, a kad i uspiju iznaći prostor za šut, na put im staje nepremostiva prepreka, Barcin čudesni čuvar mreže Hvidt.

Dvije minute prije kraja poluvremena Balić uspijeva provući svoj prvi pogodak na utakmici (iz petog pokušaja).

Nevjerojatno je što Hvidt radi našim reprezentativcima u Stavangeru. U jednom od posljednjih napada u prvom poluvremenu Balić pronalazi Horvata, ali Zagrebaš ne uspijeva probiti raspoloženog vratara. 15. pogodak za Dance zabio je Nielsen iz kontre, da bi naši zaključili prvu dionicu uigranim letom u režiji Balić - Metličić.

Drugo poluvrijeme

Otvara Lacković - šutom u noge danskom vrataru. Somića na drugoj strani vara svojim četvrtim pogotkom desni krilni igrač Danske Lindberg. Lacković donosi deseti pogodak na naš konto, ali Danci ne gube nit u napadu; Christiansen zabija za plus sedam. Horvat nas vraća na minus šest, ali samo nakratko; ponovo je u napadu nezaustavljiv "stopostotni" Lindberg.


Nakon novog našeg isforsiranog napada, Somić na drugoj strani prima pogodak kroz noge. Pogodak nadalje tražimo preko Lackovića, ali naš pucač ne uspijeva iz dva pokušaja. Knudsen nas kažnjava za 11:20. Umjesto Somića na golu je Alilović, a umjesto Balića razigravat će Duvnjak. Kao halfovi u igri su Vuković i Vukić. Na minus osam vraća nas Metličić, ali i dalje se naš napad svodi na individualne pokušaje.

U 39. minuti svoj prvi pogodak u Norveškoj uspisuje Ljubo Vukić. 21. pogodak Danci zabijaju iz sedmeca; siguran je izvođač Christiansen. Potom Balić uspijeva proći u solo akciji i zabiti svoj drugi pogodak na utakmici. Boesen nastavlja s demoliranjem naše obrane; već je osam plus za Dansku.

Umjesto danas nesigurnog Duvnjaka izvođšenje sedmeraca preuzeo je Lac, koji zabija svoj drugi pogodak na utakmici, tek 15. naš u susretu. Boesenu je krenulo; svoj četvrti pogodak Aliloviću je efektno zabio odozdo i popravio svoju statistiku

Na devet razlike Danci odlaze novim pogotkom Lindberga koji zabija iz kornera pokraj nevidljivog Tončija Valčića. Novi je sedmerac za Hrvatsku; u prostoru je srušen Vori, a Lacković ovaj put ne uspijeva prevariti Hvidta. Treći je to naš neiskorišteni sedmerac.

Konačno smo uspjeli stvoriti višak na krilu i Zlatko Horvat, jedini naš raspoloženi igrač, zabija svoj četvrti pogodak. No, Boesen promptno uzvraća na drugoj strani, pogotkom u donji lijevi Alilovićev kut. Boesen također odvodi Dance na nevjerojatnih plus deset...

Duvnjak uspijeva izigrati svoje čuvare i zabiti svoj prvi pogodak iz igre na EP-u. Nakon što je srušen u prostoru, Horvat isprobava šut iz sedmerca, ali ne uspijeva nam ni to. Neiskorišteni su se sedmerci popeli na - komada četiri. Horvat ipak uspijeva zbiti iz igre i smanjiti na devet razlike.

Brzinom od 109 km/h Boesen je rasparao Alilovićevu mrežu za povratak na okruglo vodstvo.

Sondergaard zabija svoj treći pogodak, a na zaostatak na deset pogodaka vraća nas Ivano Balić. No, Danci ponovo prezentiraju moć i pogađaju nakon lijepe uigrane akcije na lijevo krilo. Strijelac za plus 11 je Lindberg.

Balić je četvrti Červarov (!) izvođač sedmeraca, no iako uspijeva probiti Hvidta, nema utjehe za jedan od najtežih poraza hrvatskog rukometa.


Post je objavljen 22.01.2008. u 19:56 sati.