Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookaleta

Marketing

Dnevne novosti

Kako je bilo na osmoj "vampirskoj noći" u Kringi odnosno na predstavljanju knjige Hermanna Hessea "Priče o sablastima i vješticama iz Rajnskog antiquariusa" pogledajte na Zoroblogu.

Imam puno posla ovih dana. U tijeku su korekture i završni pregledi dviju knjiga koje uređujem za Nakladu Zoro: prva je zbirka SF priča "Tužna madona" Marine Jadrejčić, koja će uskoro izaći kao peti naslov u biblioteci nazvanoj WARP, a druga je zbirka priča "Mentalne mape" Željka Maurovića (nije SF!), koja će izaći kao druga knjiga u Zoroovoj biblioteci PROZOR. Priznajte da smišljam originalne nazive biblioteka :-))). Za obje knjige, čim ih ispregledamo i tiskamo, kreće i odgovarajuća kampanja. Inače, još uvijek čekamo službene podatke od Glasa Istre koliko se primjeraka romana Bojno polje Istra prodalo tijekom dvotjedne prodaje na kioscima uz novine, prema nekim neslužbenim najavama zasada izgleda da ih je prodano čak više od DVIJE TISUĆE! Naravno da ću to oglasiti na sva zvona, čim dobijem službeni podatak, a ostatak knjiga onda ide u knjižare i u internet-prodaju u druge krajeve Hrvatske (ovo na kioscima bilo je samo u Istri i nešto malo na Kvarneru).

Dolje sam u jednom komentaru naznačio: dakle, ZAKLJUČENA su dva književna natječaja s kojima (opet) imam posla. Na sedmi natječaj pazinske SF&F konvencije ISTRAKON za kratku SF&F priču (do pet kartica) stiglo je 96 priča iz nekoliko država. Priče su na čitanju kod komisije, a rezultati (tri novčane nagrade, jedna posebna nagrada - istarski pršut, i naravno popis priča koje ulaze u zbirku) će biti poznati i objavljeni tamo negdje početkom ožujka. Uvrštenim autorima ćemo se javiti, a autorima koji neće biti uvršteni u zbirku ništa se neće javljati, svi koji su slali priče na Istrakonov natječaj moći će popis uvrštenih priča vidjeti ovdje, ili na NOSF-u, ili na Istrakonovom sajtu.

Drugi Zoroov natječaj za blog-priče također je zaključen: stiglo je stotinjak priča, što je znatno manje nego prvi put, ali je možda i rezultat pravila po kojem smo od svakog autora tražili samo jednu priču, a ne tri kao ranije. Svaki autor koji je slao prijavu na natječaj za blog-priču morao je od mene dobiti povratni mail s potvrdom da je prijava zaprimljena. Priče se čitaju, i kad budu pročitane i probrane, uvršteni autori će biti obaviješteni, neuvršteni neće, i nakon što se svi uvršteni autori jave, rezultati natječaja odnosno popis uvrštenih priča bit će objavljen ovdje, a ne sumnjam da će se vijest proširiti i drugdje.

Još se nekoliko rukopisa čita, još se nekoliko knjga uređuje, posla mi doista ne fali, a povrh svega jučer sam primio i jednu dobru vijest, o čijoj naravi zasad moram šutjeti, mogu reći samo da mi zbog nje krajem mjeseca predstoji jedno putovanje. Hm, ovo baš horoskopsko-gatarski zvuči :-)

Post je objavljen 22.01.2008. u 13:11 sati.