Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apk

Marketing

Nositelji/ce svjetla


Prije nekih dvadeset godina imao sam sreću upoznati se s jyotishem (čita se đjotiš) – znanjem o odnosu čovjeka i svemira. Jyotish je većinom poznat kao indijska astrologija, ali se iza tog naziva skriva mnogo više toga pd uobičajene predstave o astrologiji.

Sam naziv je vrlo zanimljiv – znači svjetlo ili stvaratelj/ica svjetla. Kako neobično točno ime za znanje koje može osvjetliti skirvene kutke našega života!

Svojim vlastitim primjerom pokušavam ljudima pokazati da se može raditi ono što se voli ili pak voljeti ono što se radi, kako god želite. A jedna od stvari koju najviše volim raditi je podučavati jyotish! Doslovce, to znači “širiti svjetlo”.

Poželio sam to podijeliti s vama ovoga vikenda, kad je nastala donja fotografija sa skupinom studenata druge godine jyotish studija. Proveli smo nekoliko doista zanimljivih dana ispunjenih “svjetlom”, to jest - jyotishem.

Evo kako izgledaju nositeljice i nositelji svjetla – zamijetite nebo u prozoru iza nas. Izgleda kao da smo ga naslikali, kao da stojimo ispred nekog postera. A nije – tik uoči zalaska Sunca, tako izgleda nebo iznad našega Centra.

Ili je, možda, cijela ta slika nastala zbog snage svjetla u nama?




Post je objavljen 22.01.2008. u 12:40 sati.