Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Sanader i dalje ignorira slučaj kapetana Laptala

Ukoliko ste kojim slučajem zaboravili, kapetan Kristo Laptalo još uvijek se nalazi u pritvoru u nekom od grčkih zatvora pod optužbom da je kao kapetan broda švercao kokain. U čitav slučaj uključio se predsjednik Mesić koji je izdao garancije za Kristu Laptala, atenski profesor prava Nikolaus Androulakis , pa čak i nogometni golman Tomislav Butina koji se stavio na raspolaganje obitelji Laptalo. No Ivo Sanader, koji se javno hvalio u predizbornoj kampanji kako je grčki premijer njegov dobar prijatelj, još uvijek nije ništa poduzeo kako bi pomogao kapetanu Laptalu.

Ivi Sanaderu i hrvatskoj Vladi kapetan Laptalo nije nitko bitan, bar dok njegov slučaj ne poprimi tolike razmjere u hrvatskoj javnosti da u HDZ-u u jednom trenutku spoznaju da bi se njihov imidž u javnosti jako popravio kad bi se angažirali oko slučaja kapetana Laptala. Do tada Laptalo može samo čekati, jer ipak nije on Ivica Todorić koji obilno tajnim kanalima financira HDZ u predizbornoj kampanji, pa da se Sanader osobno umiješa, kao što je to napravio kad su iz HSLS-a prozvali Agrokor kao jednog od monopolista koji je neopravdano digao cijene.

Eto dragi kapetane, vaša je krivnja što ste samo jedan običan kapetan broda umjesto da ste kao Todorić i ostali današnji ugledni poduzetnici koji su devedesetih pošteno radili i dizali svoje carstvo dok je država bila u ratu. Možda bi danas Sanader i Vas smatrao prijateljem, jer Sanader voli jake ljude, ali ne karakterom, već debljinom novčanika, a vi to očito niste. No ako kojim slučajem grčki sud odustane od procesa protiv Vas, možete biti sigurni da će se Sanader pohvaliti kako je zahvaljujući „tajnoj diplomaciji“ sve dobro završilo po Vas, jer pokoji poen je uvijek dobro pokupiti.

Post je objavljen 22.01.2008. u 10:02 sati.