Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vkrgn

Marketing

Prijedlog Statuta budućeg krovnog studentskog i akademskog veslačkog saveza Zagreba Studentskog veslačkog kluba RGN fakulteta

Tajnik kluba Dari Žuvela izradio je Prijedlog statuta kojim su u potputonsti regulirani međuostalom i Status članova, odlučivanje u Savezu, sazivanje Skupštine. Statut je usklađen i sa Zakonom o udrugama, športu, Studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama i Statutun Sveučilišta u Zagrebu. Statut je napravljen u najboljoj namjeri kako bi se učvrstilo jedinstvo studentskog veslanja (Klubovi, sekcije, SVKZ) i svih zainteresiranih strana koje potiču razvoj studentskog veslanja u gradu Zagrebu (UNIZG, Studentski zbor, VSZ).
Statut je ostvaren po principu pravednosti, definira princip glasovanja unutar Skupštine, a svakome članu je omogućeno izboriti se za maksimalan broj glasova kad ispunu uvijete. Glavnu moć odlučivanja ima Skupština koja se saziva jednom u razdoblju od 60 dana.
U Statutu su unešene i odredbe o Stalnim regatnim odborima: Odbor za treninge i trenere, Odbora za program i strategiju razvoja Saveza i Stalni regatni odbor.

Nekima će se učiniti kako je Statut kopmliciran i nefunkcionalan, al on uglavnom dobro riješava sve probleme koji su se pojavljivali u Studentskom veslanju. Zahtjeva konstantan trud i angažman članova, jer ipak veslanje kao studentski sport iziskuje dosta financijskih sredstava. Novi Savez tražit će studente i radnike koji su zreli, a ne one koji bi samo veslali a da im novci sami padaju s neba i da im se regate organiziraju same od sebe.
Novost je i davanje posebnog statusa bivšim studentima unutar saveza koji će djelovati kao posebna jedinica saveza pod nazivom Alumni Klub.

Statut je podložan kritici i daje se svim studentskim klubovima, posadama i zainteresiranim stranama na raspravu.
Nakon dorade i usuglašavanja ide na potvrđivanje Senatu Sveučilišta u Zagrebu, Skupštini Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, VSZ-u i HVS-u, kako bi dobio potreban legitimitet.
Stoga molimo sve navedene predstavnike da se očituju o predloženom Statutu.
Ovaj Prijedlog Statuta je autorsko djelo i za svako njegovog korištenje ili bilo kojeg njegovog dijela potrebna je suglasnost autora.

Statut možete downloadati OVDJE. (ukucaj šifru na dnu prozora, pa klikni download)

Rok za očitovanje na prijedlog Statuta i davanje prijedloga poboljšanja je utorak 19. veljače 2008. do 12 h.


Za sve prijedloge i nadopune slobodno se obratite.
Kontakt: student Dari Žuvela, mob.:095 833 45 28, e-mail: dzuvela@rgn.hr
adresa: Studentski veslački klub RGN fakulteta Pierottijeva 4.

Post je objavljen 07.02.2008. u 15:06 sati.