Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/beautyisnotforever

Marketing

No time to waste,no time to fake....no time to taste...to taste this mestake....

Kada je ustala ujutru,Lucinda je kao i uvijek,prvo pomislila na Draca. Onda je otisla u Asistentsko kupatilo u kojemu se ima prava kupati bas kao i ostali asistenti. Od kada je asistentica,ona ga je koristila,a njeno je koriscenje postalo ucestalo kada je saznala da Draco sve obavlja tamo,kada je blizi. Sa njim su bile moguce rasprave,no ...ipak je isla. Pokupila je dugi braon dzemperic sa jednim otkrivenim ramenom,ves,farmerice,uniformu i znacku pa se zatim zaputila u toalet. Analena i Lisa su vec bile tamo,ona se ljubazno i opusteno pozdravila sa njima.
-Zdravo,zdravo.-rece ona sa ponosom-no,jeli slobodna koja kabina?
-Pa naravno da jeste. Ja...ja ...ja sam upravo zavrsila.-rece Lisa osvezeno.
-Pa ...hvala.-rece Lucinda i nasmesi se. Prvo se otisla skinuti u presvlacionicu. Kada je obavila peskir oko sebe i skupila kosu izasla je i imala sto vidjeti. Draco je stajao i cesljao se. Koliko je nju bilo samo stid...on je pogleda,odmeri i zatim rece:
-Lucinda,jel ti to zato sto ima i momaka ovdje?
-Ja od muskih kalastura ovdje vidim samo tebe.-rece Lucinda pomalo prezrivo. Draco,shvativsi da je Lucindu nemoguce nadmudriti komentarima tog tipa rece:
-Ha ha ha...mozda bi i striptiz mogla da nam izvedes?
-Tvoja je izjava juce bila:jadni oni koji su tvojemu okruzenju pa cak i na 50m razdaljine...da to nisi rekao MOZDA bih i razmislila. Ali ...sada,NE MOZE. Ajde,pali mali.-rece mu i zatvori kabinu pa se i zakljuca za svaki slucaj. Dok je pustala vodu,cula je Anulenu i Lisu kako se smeju. Ako ...iako su nju ovakvi razgovori vrijedjali...i sve to...ako ...zasluzio je...
Jutarnje joj je tusiranje prijalo. Znala je da ce se osjecati svjezom cijeli dan. Kada je izasla,Draco hvala Bogu nije bio tu. Tog se jutra osjecala neobicno lijepom,pozeljnom i svjezom. Naravno,ona jeste bila pozeljna i glavna ljepotica u skoli...ali ...i osjecati to je sasvim druga stvar...kao i uvijek po par momaka se okretalo za njom kada je prolazila do tamnice. Vidjela je Nevilla i krenula ka njemu,no ispred nje se,igrom slucaja,ispreci Draco i ona se sudari sa njim. Kada su im se pogledi susreli ona je zadrhtala. Ali suzdrzano. Ne zeli da je Draco provali,zar ne?
-Vidi je ova...e Goyle,znas da je htjela da mi izvede striptiz jutros?Steta sto si prespavao to,covjece...ali ...imam dostojanstva...rekao sam:ne ...ipak JA VOLIM SAMO BLATOKRVNU ...-rece naglasavajuci to da obe cuju. Lucindu je to zabolelo. Kao da joj je neko rasekao srce na pola...no,nije dozvolila da se to vidi.
-Odvratan si,Draco.-rekla mu je gledajuci ga sa punim prezirom pravo u oci. I on je gledao nju-hoces li molim te sada da se pomeris posto si,vidim,vec ispricao i nalickao 'legendaran' dogadjaj od jutros...MICI SE!-rece mu i udari svojim ramenom o njegovo i dodje do Hermione i Nevilla.
-Uzasan je,zaista uzasan.-rece Hermione prezrivo. Nije se Lucy ni sa njom nesto druzila,jer nije nasla dovoljno zajednickih tema sa njom,ali kada je u pitanju bio Draco,tada su bile sloznije od sestara.
-Ma pusti ga Lus,imas ti i pametnija posla od razmisljanja o Dracou.-rece Mikel Corner,Dracov predobar drug koji je ludovao za Lus jos od pete godine.
-Ma naravno.-rekla je ona.
-Zaista se ponasa kao da te mrzi.-rece Analena. Lisa nije bila tu jer je godinu mladja.
-Pa mrzi me verovatno zato sto sam ruzna.-rekla je Lucinda na sta se grupica nasmejala. Jer je znala da je nemoguce da je Lucinda ruzna...ne,ona je prelijepa...samo to,cini se,jedino Draco nije shvatao. Kada je prof. Snape usao,ispred nje se ispreci Goyle kao 'slucajno' a Draco je prosao i rekao:
-Da,mrzim te zato sto si ruzna. Ne,ti nisi ruzna,ti si ODVRATNA ...-dobacio je u prolazu.
-Bezi bre-rece Goyleu-ti ...-poce,pa ga groznicavo odmjeri i rece-stvore majmunoliki.- probi se do svog mjesta u tamnici.
-Sve je namjesteno,cula sam Draca kako ...-poce Nessa da joj govori ali je Snape pozdravi.
-Dobar dan.-pozdravi ih profesor ledeno kao i uvijek. Mahnuo je stapicem i ispisa se sastav za visesokovni napitak.
-Cek bre...zar to nije zabranjeni napitak?-rece Analena. Nessa se iznenadjeno zagleda u uputsva za napitak na tabli.
-Pa da...to i ja razmisljam.-rece Lucinda a zatim podize ruku.
-Recite,gospodjice Lockhart?-nadize on ledeno obrvu.
-Profesore...zar ..zar visesokovni napitak nije protiv pravila?-zbunjeno smrsi Lucinda kada skonta je osjetila Dracov pogled na sebi.
-Molim?-nadize profesor obrvu jos ledenije.
-Zar ...zar nije visesokovni napitak zabranjeni napitak,zar nije protiv pravila da ga ucimo?
-Ne,Ministarstvo je donelo odluku da ce buducim aurorima trebati.
-Sta je sa onima koji nece biti aurori i sa onima koji su metamoforgamusi?-upita Lucinda. Vise je to bilo za sebe,jer je neregistrovani metamoforgamus.
-Pa ...i oni trebaju da znaju!A sada vas molim lepo da ne trosite svoje dragoceno vrijeme na glupa pitanja vec da radite,ovo ce vam znanje trebati,sa obzirom da cemo uskoro da imamo teorijski test.
Analena,Nessa i Lucinda su se vrlo brzo skoncentrirale na napitak i ako su nesto jedna drugoj govorile to je bilo oko napitka.
-Jao!-saputajuci se 'prodere'Lucinda.
-Sta je bilo Lucy?-razbi se i Anileni koncentracija
-Nesto me je ...-rece i pogleda dole-ah,evo sta je uzrok mog jaukanja.-dovrsi ona i,polako,da je Snape ne vidi,cuce dole i dohvati parce pergamenta koje ju je pogodilo.
-Auh,jel ovo predvidjeno da te ubije?-rece Analena-onaj koj je pokusao da ukloni Lucindu nije uspeo!-prosista zlobno ka Slytherinskom delu ucionice. Lucinda potom razvi pergament:
,I dalje te mrzim jer si ruzna!bezacu do kraja zivota od tebe jer je ruznoca prelazna!"-pisalo je a ispod je stajao crtez nekog chicha-glishe sa tri dlake na glavi,pegicama,tri zuba i uzasnim nosom i ocima. Trcao je sa jedne strane papira ka drugom.
-Moron jedan.-rekla je Lucinda sa tugom u glasu.
-Lus,Lucy ...sta je?-upita je zatim Nessa a Lucinda samo baci papir ispred nje. Kada je i Analena procitala,zvonilo je. Lucinda je fino cekala da izadje,a kada je videla da Analenu ne moze naci a da Nessa tek predaje napitak,izletela je iz tamnice poput metka. Slytherini oko Dracoa su se smejali na sav glas videci je onako tuznu. Ona je brisuci suze uletela u spavaonicu i zaplakala na sav glas. Analena kada je usla,zabrinuto se zagledala u Lus i zatim joj je prisla:
-Ti njega jos uvijek volis,zar ne?-upita je jer odavno nisu razgovarale o Dracu a Lus se ledeno ponasala prema njemu,te je posumnjala da ga ne voli vise. Lucinda samo klimnu glavom brisuci suze. Analena je zagrli a Lucinda zaplaka jos jace.
-On definitivno jeste kreten,moras da ga zaboravis.
-Ali ne mogu ...sta cu kad ga srce voli ...ne volim ga ja ...vec srce...-grcala je i plakala.
-Znam ...znam...to je sve...razumljivo. Bicu tu kad ti treba oslonac...-rekla je Analena i to je Lucindi predstavilo u datom momentu veliku utehu.

Post je objavljen 21.01.2008. u 00:56 sati.