Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muk

Marketing

Udruga za zastitu mog misljenja

Ovo sam vec prozivio vise puta. Osnivanje udruge. Tesko navlacenje s najmanje jos dvije osobe koje vam jesu ili nisu drage oko toga sto cemo napisati u statutu. Jednostavno je prepisat cemo ga - rekao je onaj lijevi. Pogledao sam desnog on je mumnjao sebi u bradu - ako cemo prepisitvati ista bit ce to tvoja osmrtnica.

U tom trenutku odustao sam od osnivanja Udruge za zastitu mog misljenja. Osim toga bilo je i nesuglasica oko toga kako cemo nazvati udrugu. Ja sam bio za prijedlog - kojeg sam zapravo i sam osmislio - Udruga za zastitu mog vlastitog misljenja i nicijeg drugog. Posto se ostatak osnivaca, lijevi i desni, nisu slozila - kazu ma predugacko ti je to a i skracenica ti je UZMVMNG. Pitao sam ga pa sto fali toj skrecenici, na to mi je lijevi rekao da je previse desna, a desni je rekao da nije dovoljno desna. Pogledao sam ih obojicu i slozili smo se oko UZMM.
Posto su se obojica slozila oko toga da nemozemo prepisati statut jer to onda ne bi bilo moje vlastito misljenje bio sam primoran krenuti u taj posao sam sa svojim misljenjem.
U prvom clanku statuta sam napisao da je osnovni stav Udruge za zastitu mog misljenja, u danjem tekstu Udruge, postivanje i stovanje samo mog misljenja i nicijeg drugog.
Tu je opet nastala diskusija izmedju lijevog i desnog i nikako se nisu mogli sloziti oko toga sto je definicija mojeg misljenja. Shvatio sam da se nikako ne mogu sloziti s njima dvojicom. Raspravljali su o tome da u nulti clanak statuta stavimo definiciju toga misljenja. Slozili su se da je moje misljenje definirano ovom recenicom: "Vlasitito misljenje je izjava koja nepobitno iskazuje stav o nekoj vlasitotoj izjavi ili izjavi trece osobe." Nikako se nisam mogao sloziti s njihovim misljenjem. Smetala me ta rekurzija misljenje je izjava koja iskazuje stav o vlastitoj izjavi. Imam li ja misljenje o svom misljenju? Ili je to suvisna izjava?
Postigli smo konsenzus. Uvrstit cemo definiciju misljenja kao prvi stavak clanka 1. Vise ustupaka im nisam dozvolio vezano uz to. Ipak rijec je o mojem misljenju.
Nakon toga lijevi je poceo citati ustav, a desni je nastavio sa zakonom i pravima potrosaca. Ja sam ostao sam bez misljenja.
Udruga nikad nije osnovana.

Zakon o udrugama, »Narodne novine«, br. 80/01

Post je objavljen 20.01.2008. u 16:01 sati.