Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

"Jantonovsko prošćenje" u Zadobarju

KARLOVAC - U organizaciji KUD-a Zadobarje danas će se u istoimenom mjestu održati tradicionalno "Jantonovsko prošćenje".
Svečanost počinje svetom misom u kapeli svetog Antuna Pustinjaka nakon čega će se održati prigodni program, najavila je voditeljica Kulturno umjetničkog društva "Zadobarje", Ljiljana Sudac.

- Sveta misa počinje u 11 sati i trajat će do 12. Nakon toga u 13 sati je folklorni program. Budući je KUD "Zadobarje" prošlu godinu imalo uspješnu zahvaljujući Liviu Morosiniju, s onom pjesmom "Jutros sam se rano stala" s kojom smo nastupili u Neumu. Rado bi i nju sad pustili pa ćemo upravo u njegovoj izvedbi otpjevati tu pjesmu.

Po prvi puta KUD će predstaviti suvenire svoga kraja i ručne radove.

- Ispred crkve će prvi put naše Društvo izložiti svoje suvenire zavičajne, a koje su radile članice KUD-a. Tu će biti oslikanih motiva na flašicama u raznim bojama. Bit će domaćih, pletenih čarapa, raznih ručnih radova, heklanih ružica i tako dalje. Bilo bi lijepo da nam se pridružite i vidite – pozvala je Sudac građane.

Svojim plesnim i dramskim programom posjetiteljima "Jantonovskog prošćenja" u Zadobarju predstavit će se i gosti - KUD Sloga iz Moslavine.

- Oni su nas ugostili prošlog ljeta na svojoj manifestaciji "Zapovijed pod lipom". Prvi put će biti u našem kraju, sudjelovat će u crkvenom pjevanju. Naime, kod nas u crkvi će još uvijek biti bor i pjevaju se Božićne pjesme uz orgulje. Održat će se i folklorni program pa će naši gosti pokazati svoj običaj čihanja perja i uprosa i predstavit se sa moslovačkim pjesmama i plesovima.



IZVOR:www.radio-mreznica.hr

Post je objavljen 20.01.2008. u 15:03 sati.