Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Humanitas

Nešto nevezano uz stranačku aktivnost: danas sam izabran za novog koordinatora udruge Zajednica Humanitas, sa trogodišnjim mandatom. Dosadašnji koordinator Mato Špekuljak, koji je u prethodne tri godine obavio dragocjen posao, ostat će aktivan kao urednik portala Huanitas, preko kojeg se u prethodne tri godine odvijala zanimljiva komunikacija i uspostavljeni kontakti sa humanistima u Slovačkoj, Velikoj Britaniji, Boliviji, Belgiji...



Mnogi članovi udruge i drugi korisnici portala su blogeri. Na portalu možete vidjeti popis blogova, među kojima je naravno i moj.

Osobito zanimljivo bilo je izlaganje o velikom skupu latinskoameričkih humanista u Boliviji. Sudjelovalo je 4000 ljudi, diskutiralo se u 26 okruglih stolova, a skup je otvorio predsjednik Bolivije Evo Morales. thumbup O tome će uskoro biti objavljen širi izvještaj na portalu.

Udruga je, počevši od skromne zamisli nekoliko ljudi, kroz razne eksperimente postigla napredak u svojem sazrijevanju i samoartikulaciji. Sad treba razmišljati o strategiji daljeg razvoja i širenja društvenog utjecaja. Kako sam ovu dužnost preuzeo prilično nenadano (tek prije nekoliko dana bio sam predložen), planiram slijedeće tri mjeseca posvetiti prikupljanju informacija i ideja, u komunikaciji sa članovima udruge i drugima. Mnogo je ideja već izneseno na Skupštini i u ranijim diskusijama. Negdje u travnju mogli bismo održati radionicu strateškog planiranja, na kojoj ćemo donijeti plan rada za razdoblje 2008.-2010.

Nekoliko članova udruge su, kao i ja, unitarijanci-univerzalisti po filozofsko-religijskom uvjerenju. O tome sam pisao nedavno pod naslovom Univerzalizam kao religija: jedan Bog, bezbrojni putevi. (A da li je stvarno Bog?) eek

Dakle, svima kojima se moj način mišljenja o životu, svemiru i svemu ostalom sviđa (što naravno ne znači da se u svemu morate sa mnom slagati - dapače!), pozivam da posjete Portal Humanitas!


Post je objavljen 19.01.2008. u 23:15 sati.