Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/globesokolovac

Marketing

Organizacija mjerenja i aktivnosti GLOBE grupe

Mjerenja se provode redovito što iziskuje izuzetnu angažiranost voditelja naše škole. Mjerenja provode parovi učenika – jedan učenik u paru mora biti iz Sokolovca, a drugi je iz Sokolovca ili iz nekog od okolnih sela. Oba učenika zajedno mjere tijekom tjedna, a vikendom mjerenje provodi učenik koji je iz Sokolovca. Voditelji povremeno prate redovitost mjerenja što je rezultat doista zavidnog kontinuiteta. Parovi učenika se izmjenjuju svakih petnaest dana. Tijekom rujna mjerenja provode po tri ili četiri učenika od kojih su jedan ili dva novi članovi koji se tek uključuju u rad GLOBE grupe. Na ovaj način provodimo projekt učenici-edukatori.

GLOBE učenici se redovito uključuju u razne ekološke i zdravstvene aktivnosti koje postaju sve šire – prijašnjih godina su takve aktivnosti provođene samo unutar škole, a ove godine su prerasle u lokalne aktivnosti. Neke od tih aktivnosti su:

- Obilježavanje dana zdravih zubiju – ispred doma zdravlja u Sokolovcu postavljen je edukativni štand na kojemu su učenici dijelili letke s korisnim informacijama. Stomatologinja je bila oduševljena ovom akcijom te je učenice nagradila pješčanim satovima koji mjere vrijeme čišćenja zubi.

Image Hosted by ImageShack.us


- Voditelj Kanisek je za učenike sedmog i osmog razreda u dogovoru sa dr. Nenadom Čapalijom iz Centra za prevenciju ovisnosti organizirao predavanje o pošastima koje kod mladih uzimaju sve više maha.
Image Hosted by ImageShack.us


- U lipnju 2007. godine smo dobili laptop i LCD za uspjeh u prikupljanju sjemenki autohtonih sorti povrća, a u akciji su se izuzetno isticali neki učenici GLOBE grupe.
Image Hosted by ImageShack.us


- Tijekom siječnja smo u školi prodavali male džepne kalendare na kojima su prikazane vrste oblaka te logo naše grupe, a koje smo uradili u dogovoru sa nastavnikom Kanisekom. Novac ćemo iskoristiti za opremanje škole.


- U našoj školi je izuzetno dobro organiziran ekološki program kojim se podiže svijest učenika o potrebi očuvanja okoliša. Tijekom protekle školske godine smo prikupili oko 8 000 kg starog papira, a od novaca je kupljen digitalni fotoaparat, nekoliko knjiga za školsku knjižnicu, digitalni tlakomjer, DVD player za učionicu biologije, te je sufinanciran izlet na Velebit koji je ostvaren u listopadu 2007. godine.
Image Hosted by ImageShack.us



Post je objavljen 19.01.2008. u 14:09 sati.