Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/globesokolovac

Marketing

Upotreba GLOBE-baze podataka u nastavi

Protokoli GLOBE-a se često primjenjuju u nastavi kako nižih tako i viših predmeta. Ovdje ćemo prikazati samo neke načine primjene podataka i protokola u nastavi koja se odvija u našoj školi.

- Učenici sedmoga razreda su u svibnju na GLOBE-postaji učili mjerne jedinice za temperaturu zraka.
Image Hosted by ImageShack.us


- Učenici šestih razreda su tijekom rujna iz Prirode učili o životnim uvjetima na kopnu te su u sklopu te nastavne cjeline pomoću GLOBE-protokola naučili razlikovati oblake.
Image Hosted by ImageShack.us


- Učenici šestih razreda su 17. siječnja 2008. u sklopu nastavne cjeline Rad na postaji – životni uvjeti u vodama na kopnu mjerili atmosferske i hidrološke parametre prema GLOBE – protokolima na hidrološkoj postaji Koprivnička rijeka.

- Školska GLOBE – baza je neiscrpan izvor podataka za izradu grafova za nastavu matematike i informatike.

Image Hosted by ImageShack.us
Maksimalna temperatura
Image Hosted by ImageShack.us
Minimalna temperatura
Image Hosted by ImageShack.us
Voda

- Učenice Manuela i Tajana su učenicima četvrtog razreda matične škole pokazale rad na atmosferskoj postaji u sklopu nastavne jedinice Atmosfera iz predmeta Priroda i društvo.

- Učenici sedmog razreda su 16. siječnja 2008. godine na atmosferskoj postaji učili racionalne brojeve te pomoću termometra usvajali pojmove i praktično primjenjivali znanja.


- Tijekom protekle školske godine globovci su provodili istraživanje na Koprivničkoj rijeci te su pratili hidrološke parametre i dokazali da je potok relativno čist, ali da voda u njemu nije za piće. Rezultati su prezentirani na državnom susretu GLOBE škola u Malom Lošinju

Image Hosted by ImageShack.us

gdje su bile Tajana Rižner, Manuela Kolarić i Doroteja Dević.
Image Hosted by ImageShack.us







Post je objavljen 19.01.2008. u 13:32 sati.