Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/saralara

Marketing

Ni Magali, niti odvjetnica Lasan nisu se pojavile na ročištu za rastavu!

Može im biti.

Dok državne institucije sustavno opstruiraju pravo jednog roditelja da vidja i njeguje svoju djecu, Magali i njezina odvjetnica mogu raditi što hoće. I to zaista rade. Odvjetnica Lasan je sutkinji Sandri Artuković Kunšt netom prije početka same rasprave uputila TELEGRAM kojim obavještava Sud da neće pristupiti raspravi. Bez objašnjenja i bez opravdanja. Magali pak dopisom istoj sutkinji javlja da neće doći zbog obaveza na poslu. Raspara odgodjena, a o privremenoj mjeri koju Ljubo traži da može stupiti u kontakt s djecom - odlučit će se pismenim putem. Kao i o sazivanju novog ročišta. O djeci i dalje nemamo nikakvih vijesti.

Nitko se u Hrvatskoj ne usuđuje pomaknuti malim prstom. Strah, nelagoda, čekanje... Čini se da svi žele vidjeti što će Županijski sud u Zagrebu odlučiti u pogledu priznanja francuske sudske odluke o rastavi braka Ljube i Magali. Konzultirala sam brojne kolege, suce, čak i prvog stručnjaka za takva pitanja u Hrvatskoj i svi od reda tvrde da francuska presuda o rastavi u Hrvatskoj ne može biti priznata jer je riječ o predmetu iz isključive nadležnosti hrvatskog pravosudja. Uostalom, i Magalin odvjetnik Milivoje Žugić piše u dopisu upućenom Magali 2003. godine (dakle, znala je kada je otela djecu što radi) slijedeće: "Vi se možete rastati u Francuskoj, ali u Hrvatskoj ćete još uvijek biti muž i žena. Hrvatski zakoni su u vezi s tim vrlo eksplicitni i ne dopuštaju nikakvu drugu interpretaciju od ove koju sam vam dao"!!! Danas smo na Općinskom sudu sreli pravnika g. Blaževića koji radi u CZSS Zagreb koji tvrdi to isto.

Dakle, sve je jasno. Ljubo u Hrvatskoj nije rastavljen. Svoje je kćeri imao potpuno zakonito, a ipak su mu ih uzeli. Pitanje je, veliko pitanje kako će odlučiti Županijski sud u pogledu priznanja francuske presude o rastavi. Na toj će se odluci istopiti ili Čučić, ili oni koji su mu ukrali kćeri. Što mislite kako će Županijski sud odlučiti?

Evo i eksluzive: Julijana Turk, žena koja je čuvala Ljubine kćeri dvije godine u vrijeme dok je on, kako bruji nacija, zvjerski premalćivao ženu i koja je bila svjedokom svih dogadjanja u kući Čučićevih, nakon pet godina šutnje je dala interview "Areni" pod naslovom "Sudac me proglasio ludom jer nisam svjedočila protiv Čučića". Savjet: ČITATI, ČITATI, ČITATI

Nataša

Post je objavljen 18.01.2008. u 22:42 sati.