Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malarukometasica

Marketing

opet pobjeda

Kao prvo, došao je još jedan petak. Napokon! Danas su naši rukometaši u 18:15 zaigrali još jednu utakmicu na EP u Norveškoj protiv Čeha. Ivano Balić je postigao neke sjajne pogotke ako ste gledali znate na koje mislim.
'Hvala češkom treneru što je pustio Balića'
Nakon druge pobjede na EP-u u Norveškoj u hrvatskom rukometnom taboru vlada olakšanje. Usta kritičara su začepljena, Balić i društvo pokazuju da imaju sve što treba za osvajanje medalje. Samo da bude zdravlja.

Vođa momčadi u obrambenom sektoru, Denis Špoljarić, izrazio je zadovoljstvo učinjenim protiv Čeha te istaknuo jednu nelogičnost u taktičkoj procjeni njihovog trenera Pavela Pauze.

'Dok su igrali s flasterom na Baliću teško smo povezivali redove, rascjepkali su nas. U jednom trenutku je bila frka, a onda je njihov trener odustao od te obrane i hvala mu na tome', čudi se Špoljarić i nastavlja u kritičnom tonu. S malo šale.

'Danas smo u obrani bili katastrofalni, uostalom, u oba smjera smo bili preležerni. Ali bilo je dovoljno. Metličić kaže da se nije umorio, dok Ivano igra koliko može. Danas su nas probudili prije osam, za sutra je Lino obećao dulje spavanje. Držimo ga za riječ.'

Ubojitim pucačkim navikama vraća se i Blaženko Lacković.

'Jučer smo se dosta ispuhali i nije bilo lako odraditi dvoboj protiv Čeha. Bili smo sporiji u obrani, no u drugom poluvremenu smo spojili glave, povezali redove i pobijedili. Malo nam je falio i Tonči Valčić, kako na mojoj poziciji, tako i u obrani. Metličić je, unatoč promašajima, odradio vrhunski posao. Svatko tko prati rukomet zna da je on jedan od najboljih obrambenih bekova u svijetu, a i odlično je razigravao u napadu', hvali Lac i nehotično otkriva golemo samopouzdanje.

'Bilo bi idealno da Slovenci i Poljaci remiziraju (susret nakon našega s Česima), pa da oni u drugi krug idu s jednim bodom, a mi s četiri', govori već unaprijed upisujući pobjedu nad jakim Slovencima.

Mirza Džomba svoje suigrače bodri iz Zagreba i polako se priprema za povratak na parket.

'Lino je koristio puno igrača, što je jako pozitivno. Trebamo stjecati naviku igranja iz dana u dan, to je ključno. U nedjelju nas čekaju Slovenci, prema mom mišljenju puno kvalitetnija ekipa od Čeha, s kojima uvijek igramo 'na nož'.'

Upozorio je na Pajovića i vratara Lapajnea kao najopasnije pojedince. Taj susret na rasporedu je u nedjelju u 17.15 sati.
rezultati
Slovenija - Češka 34:32
Hrvatska - Poljska 32:27

Image Hosted by ImageShack.us




Post je objavljen 18.01.2008. u 21:35 sati.