Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Božićna šuma

Image and video hosting by TinyPic


Tijesto
350 g brašna
250 g maslaca
150 g šećera u prahu
1 jaje

metalni kalupi u obliku zvijezda različitih veličina (4-5 veličina)

Ostalo
suhe marelice
veći suhi komadi ananasa (raznobojni)
suhe kockice raznobojnog ananasa, papaje, manga, kokosa…

čačkalice
šećer u prahu


Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto. Ako se sastojci ne povezuju dodajte malo kiselog vrhnja.

Tijesto zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na pola sata.

Razvaljajte tijesto i kalupima režite razne veličine zvijezda.

Na sredini svake zvijezde štapićem za ražnjiće napravite rupcu (malo ju proširite, može biti velika oko 0,5 cm).

Zvijezde slažite u pobrašnjeni lim za pečenje.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 10ak min.

Zvijezde ostavite da se hlade u limu 10ak min, a onda ih pomoću lopatice za palačinke vadite iz lima. Ostavite ih da se potpuno ohlade.

Sve zvijezde uvaljajte u šećer u prahu.

Čačkalicu zabodite u sredinu suhe marelice ili većeg komadića ananasa, namjestite ju tako da bude stabilna, da borić može stajati.
Na čačkalicu stavite najveću zvijezdu, zatim nabodite kockicu voća, pa malo manju zvijezdu, pa opet kockicu voća i još manju zvijezdu… i tako redom dok dođete do najmanje zvijezde, a završite komadićem suhog voća.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Boriće posipajte šećerom u prahu.

Image and video hosting by TinyPic


*Recept se temelji na receptu iz časopisa: Gospodarski list, 1. 12. 2001.




Post je objavljen 18.01.2008. u 13:38 sati.