Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

ARSENIJEVICEV FILM PREMIJERNO NA BERLINALU

"Ljubav i drugi zlocini" Stefana Arsenijevica, svetska premijera na 58. Berlinalu

Ljubav i drugi zlocini

Nagradjivani beogradski reditelj Stefan Arsenijevic premijerno ce predstaviti svoj prvi dugometrazni igrani film “Ljubav i drugi zlocini” na 58. Berlinskom festivalu, u okviru zvanicnog programa “Panorama specials”.

Direktor fotografije je slovenacki kamerman Simon Tansek, koji je radio filmove “U leru” i “Od groba do groba”, montazer je Endrju Bird, a scenograf Folker Sefer, poznat po filmu "Cudesna sudbina Amelije Pulen".

Ljubav i drugi zlocini

Cast: Anica Dobra, Vuk Kostić, Feđa Stojanović, Milena Dravić, Hanna Schwamborn, Ljubomir Bandović, Anita Mančić, Boris Komnenić, Zoran Cvijanović, Stela Ćetković, Yuko Ishikura, Ana Marković, Dušica Žegarac, Josif Tatić, Ivan Jevtović, Ljiljana Stjepanović, Boris Jager, Igor Pervić, Strahinja Bojović, Dragan Krtolina, Miodrag Rakočević, Marko Đurović, Milena Predić, Ivana Vukčević, Miomira Ćosović

Radnja filma dogadja se na Novom beogradu. Anica Dobra igra zenu u 30-im godinama koja, nezadovoljna zivotom, odlucuje da ukrade odredjenu sumu novca i ode iz zemlje. Film prati njen poslednji dan uoci odlaska, kada se oprasta s prijateljima i svima onima koji su cinili njen zivot, koje vidja poslednji put, a oni to ne shvataju. Ona im poklanja neke stvari, pokusava da sredi njihove zivote, da im kaze sve sto je zelela, a nije mogla, a nekima priredjuje i sitne osvete.

LJUBAV I DRUGI ZLOČINI

Medjutim, poslednjeg dana pojavljuje se mladic (Vuk Kostic), desetak godina mladji od nje, koji joj otkriva da je u nju zaljubljen. Posto to sazna, njihov odnos se razvija, a ona do kraja veceri treba da odluci sta da uradi.

Maniac photo gallery:

- LOVE AND OTHER CRIMES - LJUBAV I DRUGI ZLOČINI - behind the camera

photo by Biljana Ristivojevic and maniac

Post je objavljen 18.01.2008. u 09:19 sati.