Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Dubrava, moj kvart!



Slika je sa akcije Biciklom po Aveniji, koja je u Ulici Dubrava održana prošlog ožujka. O tome sam bio objavio malo foto izvješće.

Da ne govorimo samo o politici i ozbiljnim stvarima, evo par korisnih linkova glede u svezi Zagrebačke Dubrave:

Službene stranice Gradske četvrti Dubrava

Portal Dubrava.tk

Topic ZG Dubrava na forum.hr

Ma što pričali o njoj, Dubrava je najsigurniji kvart!

A ovo je Aylah, Dubrava girly (Cura sa kvarta):




OK, a sad o ozbiljnim stvarima!

U petak smo osnovali ogranak naše stranke u gradskoj četvrti Gornja Dubrava u Zagrebu. Za predsjednicu je izabrana Sanja Stipandić Ja, inače, stanujem u Dubravi, ali u današnjoj četvrti Donja Dubrava; no - Dubrava je jedna! cool.


Slika lijevo: nakon osnivačke skupštine, predsjedica i tajnica sređuju papire, glavni tajnik se zadovoljno cereka, u pozadini članovi tračaju...

Od polovice prošle godine, članovi stranke Zelena lista, pridružene članice Europske zelene stranke, sudjelovali su u građanskoj inicijativi za obranu uređene livade na spoju Tesličke i Velenjske ulice , koju je vodila gospođa Stipandić. U gusto izgrađenom kvartu, ta mala zelena površina, uređena kao "susjedski park", ima golem značaj za okolne stanare. Lokalnoj grupi pomagali naši članovi, iskusni aktivisti koji su na sličan način branili zelene oaze na Ferenčici, Sigečici i drugdje, kao i oni koji imaju pravnička znanja. Za sada, narod je obranio svoju livadu!

Ovo je tipičan primjer pozitivne sinergije dva društvena aktera: lokalne narodne inicijative za obranu prostora od nasrtaja nezajažljivog razvojničkog ("developerskog") kapitala, i ekologističke političke stranke koja daje savjetodavnu i političku podršku. Borba je ista u Dubravi i na Cvjetnom trgu, Spliti i Dubrovniku, kao i u Lećevici ili Tounju .

Post je objavljen 20.01.2008. u 22:00 sati.