Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/beautyisnotforever

Marketing

Lucindin pocetak

Eto,prosao je i taj raspust i Bozic i Nova i sve....Lucinda je napokon docekala da se vrati na Hogwarts.
-Matty,idem naci Nevilla.-rece ona svojoj sestri,pokupi se iz kupea u Hogwarts Expresu i ostavila Strifija i nju same. Znala je da nije pozeljna. Kada je prolazila,u kupeima gdje su bili momci,na staklima su bila sva lica okrenuta za njom i ona je napokon usla u kupe gdje su bili Neville,Luna Loovegod i Ginny Weasley.
-Lucy!-rece Neville i zagrli je. Sigurno mu je nedostajala njegova najbolja prijateljica kada ju je ovako docekao.
-Cao Neville...-rece Lucinda nalo neraspolozeno.
-Sta ti je Lus?-upitase je odmah
-Ma nis bitno...samo sam jedva prezivjela ovu atmosferu kuci. Samo smrtonose i smrtonose...joj,malo je falilo da se ugusim.-rece Lucinda i kada je Draco ,onda se okrete i sjeti se da mora da se stvori za par minuta u asistenskom kupeu ne bi li se dogovorili o planu patroliranja. Kada je otisla,srce joj je zadrhtalo. Draco se razbacio na jednom sjedistu i zezao je cvikerasicu Shirley iz Rawenclawa.
-Prekini i budi ozbiljan,Draco.-rekla mu je i sjela.
-Maaaa daaaaj ...Lus,ti UVIJEK pokvaris zabavu. Jadan onaj ko se nadje u tvojoj blizini na 50m ....-rece on
-Pa ipak,ja sam za to da ne patroliramo po vagonima.-rekla je.
-Ti to zezas?-rece joj Ron-i ja sam za to.
-Majke mi.
-Coroskop,jel se slazes?-rece joj Draco a Shirley stidljivo klimnu glavu. Koliko je Draco vidjeo reakciju rece-Ha ha Blatokrvna,nadglasana si!A sada vas molim da me izvinete idem napokon da smjestim svoju zadnjicu kraj Pancy,Goyla i Craba. Ako ne smeta?-i zalupi vrata od kupea. Hermione frknu i rece:
-Bas ti HVALA,Lucinda.
-Molim i drugi put.-rece Lucinda drsko i zalupi vrata. Kada se vracala,Crab i Goyle su gvirkali za njom no ona ih je ignorisala. Ona nije zeljela tih milion pogleda koji su pljustali za njom,ona je zeljela jedan-jedini ....od jednog-jedinog momka...
Kada su izlazili,cula ih je kako govore:
-Kako sta?Svasta ima interesantnog na Lucindi!Prvo,zgodna je,lijepa,pametna...zasta mislis da svi lude za njom?-vikao je Crabe i ne kontajuci da Lucinda cuje.
-Pssst!Cula te je Crabe!-rece Goyle.
-Hvala na komplimentima,stvarno jesam.-rece Lucinda i nasmija im se slatko. Oni se obradovase tom osmijehu ali ga,sto je najgore,Draco iskulira. Nije shvatala da je taj osmijeh zbog njega nastao. Tada je u stvari ona pocela opet navlaciti masku velike face,samo da bi zastitila svoje ranjeno srce...

Post je objavljen 18.01.2008. u 01:38 sati.