Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tapien

Marketing

Slatki klavir

Za biskvit

6 žutanjaka,6 žlica šećera, 6 žlica brašna, 4 žlice oraha, 2 žlice kakaa, 1 prašak za pecivo, 6 bjelanjaka

Za roladu

6 žlica šećera, 5 žlica brašna,2 žlice tople vode, 1 žlica ulja, 1 mala žlica praška za pecivo, 5 žutanjaka, 5 bjelanjaka

Za biskvit pjenasto izmiksati (ja skoro sve radim mikserom)žutanjke sa šećerom.Dodavati orahe,brašno sa praškom za pecivo,kakao i na kraju snijeg od bjelanjaka.Staviti peći u zagrijanoj pećnici.Ohlađeno izrezati vodoravno na pola.

Za roladu smiksati žutanjke sa šećerom,dodati vodu,ulje,brašno sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka-Staviti peći u veći lim.


BIJELA KREMA
7,5 dl mlijeka, 20 dkg margarina,20 dkg šećera,5 žlica brašna (ili još bolje gustina)2 vanili šećera

TAMNA KREMA
15 dkg oraha,3 žlice šećera,3 žlice mlijeka,5 dkg čokolade za kuhanje, 15 dkg margarina
Mlijeko i šećer zakuhati i preliti mljevene orahe i rastopljenu čokoladu.Kad se ohladi dodati izrađen margarin. Premazati roladu i izrezati je prst debljine.


Za bijelu kremuskuhati mlijeko(dio odvojiti i hladno izmješati sa brašnom i šećerom-kao puding).U ohlađeno dodati izrađen margarin.

Prvu polovinu biskvita premazati bijelom kremom na nju rasporediti izrezanu roladu i opet bijelu kremu i na kraju drugu polovicu biskvita.Preliti ćokoladnom glazurom.

Malo se potroši vremena dok se sve napravi ali je kolač odličan i nije kompliciran za napraviti.
Može se napraviti kao kolač (najveći lim) a može i kao torta.


Post je objavljen 18.01.2008. u 01:00 sati.