Recept nam je specijalno za Gužvaru ustupila popularna i svima draga blogerica humanitarka i čokoladna kraljica Choco. Hvala joj!
Potrebni sastojci:
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 žuta paprika
1 manja konzerva meksičke mješavine kuruze i graha
1 paket tortilja (4 velike tortilje su savršene za pozamašnu porciju za dve odrasle osobe)
pola paketića gorgonzole
1 manje pakiranje vrhnja za kuhanje
paket pilećih prsa
1 luk
malo vegete
polutvrdi sir po želji
Narežite luk i popržite na ulju.

Ubacite piletinu i popržite da pobijeli pa dodajte narezane paprike.

Dodajte malo vegete. Pržite dok se paprika ne smekša i dok piletina ne bude gotova.

Ubacite konzervu meksičke mješavine.
U posebnoj posudici rastopite gorgonzolu u vrhnju za kuhanje. Sir narežite na trakice.
Tortilje napunite gotovom piletinom i povrćem, dodajte trakice sira i rastopljeni umak od gorgonzole.
Zamotajte i pričvrstite čačkalicom.
Lagano zapecite u zagrijanoj pećnici.

Tortilje možete napraviti i sami. Glatko brašno pomiješajte s malo mlake vode i malo soli. Izmjesite glatko tijesto i tanko ga razvaljajte.
Prepecite na teflonskoj tavi bez ikakvih dodanih masnoća.
Dobar tek!
Choco
Post je objavljen 17.01.2008. u 14:07 sati.