Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bloodeeleeshte

Marketing

Uobičajene zablude

Ništ' važno, naletih na zanimljivu stranicu o mini-mitovima, koje sam i ja čuo papagajski ponovljene od stotina ljudi. Pa da se podijeli....
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_misconceptions

Onu mantru o tome da "koristimo samo 10 % mozga" sam najčešće dobivao, u svim kontekstima. Nažalost, ljudi - pušiona. Slična stranica, malo detaljnije:

Neke stvari niti nisam znao, npr. da Napoleon i nije bio nešto nizak, oko 170 cm, što je čak i više od prosječnog Francuza 19. stoljeća.

Zanimljivo je i da okuse kusamo cijelim jezikom i da nema područja jezika posebno senzibiliranog za maminu turšiju ili Daljipijeve sljastice.

Ili da brada i dlake NE rastu jače od brijanja, kao i da koale nisu medvjedi.

A sad, tvrde i da voda u moru i jezerima nije plava samo zbog refleksije (pače, da bolje propušta crvenu), nego i zato što JEST plava.

Ima i ono malo novije zrnce za razgovor uz kavu kaj sam čitao po internetu, iako je "vijest" stara....Berlinčani 1963 nisu Kennedyev "Ich bin ein Berliner" shvatili kao "ja sam kobasica" - jer u Berlinu ionako za tu klobasu ne vele "Berliner".

Jednan štiklec valjda svi koji su čitali tu knjigu zapravo znaju, no Biblija nigdje ne spominje jabuku, nego voće. Ipak, Englezi su u srednjem vijeku pod "jabuka" podvodili svo voće. Pa se vjerojatno kulturalno-pomodarski uvriježilo (kao ono grozomorno skidanje podvezice zubima na svadbama....)

Post je objavljen 17.01.2008. u 10:14 sati.