Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

KLOPKA U UŽEM IZBORU ZA OSKARA

KLOPKA

BEOGRAD / LOS ANDJELES - Nagradjivani film “KlopkaSrdana Golubovica iz Srbije uvrsten je u uzi izbor za Oskara za strani film, pored jos osam ostvarenja - od ukupno 63, koliko ih se originalno kvalifikovalo, saopstila je Americka filmska akademija.

Medju devet filmova u uzem izboru za Oskara za strani film je i “12” ruskog reditelja Nikite Mihalkova koji je svetsku premijeru imao je prosle godine u Veneciji.

KLOPKA

U uzem izboru su i austrijski film “Falsifikatori” (Štefan Ruzovicki), brazilski “Godina kada su moji roditelji otišli na odmor” (Kao Hamburger), kanadski “Dani tame” (Deni Arkan), izraelski “Beaufort” (Džosef Sedar), zatim italijanski kandidat “Nepoznato” (Đuzepe Tornatore), kazahstanski “Mongol” (Serguej Bodrov) i poljski “Katinska šuma” cuvenog reditelja Andžeja Vajde.

Nominacije za najbolji strani film obavljaju se u dve faze, pri cemu u prvoj nekoliko stotina clanova Akademije, stacioniranih u Los Andjelesu, glasa za uzi izbor. U drugoj fazi ucestvuje desetak nasumice odabranih clanova iz te grupe, kojima se pridruzuju i specijalno odabrani clanovi iz Njujorka i Los Andjelesa, koji odredjuju potom kojih ce pet naslova biti konacno nominovani.

KLOPKA

Nominacije za 80. dodelu Oskara bice saopstene 22. januara, a dodela ce biti odrzana 24. februara u Kodak teatru u Holivudu i, kako je za sada planirano, bice prenosena uzivo posredstvom ABC mreze.

Sajt Oskara je http://www.oscars.org

Photo gallery:

- The TRAP - KLOPKA
- WIM WENDERS na snimanju filma "KLOPKA" u Beogradu
- Film KLOPKA-Poslednja klapa

"To je zaista ogroman uspeh za mene, kao i za sve nas koji smo radili na filmu. Ja sam prilično iznenađen, moram priznati da nisam to očekivao", izjavio je Golubović, čiji je film dobio nekoliko nagrada na festivalima u svetu, ali i ponudu za američki rimejk.

On je primetio da u uži izbor nisu ušli neki od filmova koji su do sada smatrani za favorite (iz Nemačke i Rumunije).

"Nisam siguran da imamo šanse da Klopka uđe i u najuži izbor od pet nominovanih filmova, što se proglašava iduće sedmice. Međutim, sa Oskarom uvek ima nekih iznenađenja, tako da se nećemo predavati unapred", rekao je Golubović.

photo maniac

Post je objavljen 17.01.2008. u 08:01 sati.