Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/velikaocekivanja

Marketing

Within Temptation u Zagrebu

Na početku ove godine šuškalo se kako će dobar dio obožavanih metal bendova posjetiti Hrvatsku. Mi smo mislili: "As if. A moja mama bude back vokal." No, bačena nam je rukavica u lice.


14. siječnja ove godine, s pravom hvaljeni nizozemski symphonic metal bend Within Temptation, upalio je grijanje u kultnoj Tvornici Kulture u Zagrebu (led je već probijen *pokunj*). Svi već dobro znamo da su WT uvježbani profesionalci pa nije bilo straha od problema s tehnikom ili osvjetljenjem. Ovaj je koncert imao čast upaliti zvučnike 2008. godine.

Predgrupa AngelSeed ubacila je šiljak za led ovog koncerta i krenula na probijanje. Subjektivno gledano, šiljak za led im nije dospio ni do polovice leda. Uspjeli su postići funkciju predgrupe - donekle zagrijati publiku, makar su vokali bili malo neusklađeni i istoimenih polova kao i mikrofoni. Pjevačica AngelSeeda, Ivana Anić, pokazala je da i žene mogu growlati :) Outfit nije na meni da komentiram, ali priznajem da (s obzirom da je ušla u uži izbor za pjevačicu Nightwisha) je sve u svemu bilo donekle okay.

Next... Ono što smo čekali. Oko 21:45 je zagrmjelo i članovi WT-a su jedan po jedan počeli stizati na stage, popraćeni velikim pljeskom. Čak su i tehničari doživjeli uzvike, a Sharon je izvukla vrištanje :) Bila je jako iznenađena s reakcijom hrvatske publike. Mi smo kul, Sharon, kul. *fatza with sunglasses*


Dok sam doma gledala videe s prijašnjih koncerata, osjetila sam ono nešto, ali uživo... Mh. Neopisivo i katarzično! Bacali su dijelove bubnjeva, palica, trzalice i svašta, a ništa nisam ulovila. *sniff*


Cijela je publika bila u pokretu tijekom koncerta, osjećalo se ono posebno zajedništvo. Sharon nam je dokazala da ono što čujemo sa studijskih albuma nije niti do gležnja live izvedbama. Šteta propustiti. Dobili smo i obećanje o skorašnjem posjetu :) Again. Ima da svi idete.
Uz izvedbe, straga su se prikazivale projekcije na platnu.
What Have You Done je sve digla na noge, a zadnja (Ice Queen)... *sigh*
Sve ruke su bile u zraku :)

Photobucket
Set lista:
*Jillian (I'd Give My Heart)
*The Howling
*The Cross
*What Have You Done
*Hand of Sorrow
*The Heart of Everything
*Forgiven
*Our Solemn Hour
*Stand My Ground
*The Promise
*Angels
*Mother Earth
*Deceiver of Fools
*Dark Wings
*See Who I Am
*The Truth Beneath the Rose
*Ice Queen


Photobucket


Znakovi odličnog koncerta:
*izgubljeni ste u prostoru i vremenu
*sve vas boli


(slike: Vedran's Photos i Muzika.hr)


Thora

Post je objavljen 17.01.2008. u 16:08 sati.