Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Predstavili Kutinu u Crikvenici

Na zimskoj školi hrvatskog folklora, održanoj protekli tjedan u Crikvenici, predstavljene su knjige: "Kad zasvira lane moje" i "Radosna je pjesma naša", autorice Slavice Moslavac, ravnateljice Muzeja Moslavina i predavačice u toj školi. Knjige koje predstavljaju cjelokupnu ostavštinu Moslavine i hrvatske Posavine, u Crikvenici su dobile visoko priznanje struke i potvrdu da puno znače za cjelokupnu hrvatsku glazbenu ostavštinu.
"Moram reći da je knjiga "Radosna je pjesma naša" životopis tradicije Moslavine i Hrvatske Posavine s naglaskom na brojna glazbala i svirače u prošlosti i danas." – rekao je prof. Željko Bradić, voditelj na tradicijskim instrumentima i pritom pohvalio uzorni stil pisanja i neposrednost u iznošenju činjenica. Na predstavljanju knjiga, o autorici je govorio Andrija Ivančan, voditelj škole koji je izrazio zadovoljstvo što je Slavica Moslavac dugogodišnja ugledna predavačica na školi folklora. "Ona je jedna od osoba koja puno i vrijedno radi i koja nas svako malo iznenadi velikim i značajnim novim djelima." – zaključio je Ivančan.
U školi je svirajući na tradicijskim instrumentima sudjelovala i suautorica knjige "Kad zasvira lane moje" Lana Moslavac, a cjelovečernjim bogatim programom, profesorima i učenicima zimske škole hrvatskog folklora, predstavio se i KUD Husain.

IZVOR:www.kutina.hr

Post je objavljen 15.01.2008. u 08:43 sati.