Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/podstarimkrovovima

Marketing

sa otvorenje izložbe Marije Braut, 09.01.2008, uz braću Justin i mladi portugizac!


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Legendarna hrvatska fotografkinja Marija Braut otvorila je u Galeriji ''Pod starim krovovima'' svoju najnoviju izložbu fotografija pod nazivom ''Moj Zagreb''. Svečano otvorenje izložbe popratilo je mnoštvo prijatelja i poznanika slavne fotografkinje, a sve uz glazbu braće Justin.

POGLEDAJTE kako je bilo na otvorenju izložbe ''Moj Zagreb'' Marije Braut.

Mnoštvo gostiju i vesela atmosfera

Galerija ''Pod starim krovovima'' zapravo je gostionica starog zagrebačkog štiha, koja je na svečanom otvorenju bila dupkom puna. Unatoč tome, uzvanici su neprestano pristizali i činilo se kako na svakog gosta koji bi nakon što bi srdačno pozdravio Mariju Braut i napustio gostionicu, u nju ušla još tri koja bi je pozdravila još srdačnije.

Među njima se našao i slavni šibenski kantautor Arsen Dedić, s kojim je dobro raspoložena Braut kratko pročavrljala. Iako je buka bila velika, moglo se čuti kako su razgovarali o fotografiji Arsenovog sina Matije, slavnog jazz glazbenika, koju je Braut jednom prilikom snimila.

Marija Braut, unatoč velikom broju gostiju, pristala je za Javno.hr odgovoriti na nekoliko pitanja o svojoj karijeri i najnovijoj izložbi. Zbog buke koju je stvarala dobra atmosfera morali smo izaći iz gostionice i porazgovarati u susjednom haustoru.

Napunili ste četrdeset godina karijere. Kako je sve zapravo započelo?

- Počeci su bili krasni. Jako sam se kasno počela baviti fotografijom, s četrdesetak godina. Sjećam se, Tošo Dabac je došao do mene i rekao mi: ''Evo ti pa slikaj!'', i dao mi moj prvi fotoaparat. Tako je sve počelo.

Današnji fotografi na raspolaganju imaju tečajeve i knjige iz kojih mogu naučiti osnove fotografiranja. Kako ste vi naučili fotografirati?

- O, ja to nisam koristila. Ja sam jednostavno gledala, snimala i tako poboljšavala svoju tehniku.

A danas? Jeste li prešli na digitalnu fotografiju?

- Ja sam tvrdoglava i staromodna! Ne da mi se zafrkavati s tim novim tehnologijama, ja imam svoje negative.

Što ste željeli poručiti izložbom ''Moj Zagreb''?

- Kao i izložbom ''Amadeo'' koju sam održala preko ljeta htjela sam prikazati Gornji grad. Ponekad mi se čini kao da su ga ljudi potpuno zaboravili. Pogotovo vi mladi ljudi, samo odlazite u Centar. Htjela sam ljude podsjetiti na Gornji grad koji je takav kakav je, star i oronuo, zapravo lijep. Htjela sam ga na neki način revitalizirati.

Koja je tajna fotografskog uspjeha? Što možete poručiti mladim fotografima koji tek započinju svoju karijeru?

- Nema tajne! Treba samo puno rada. Gledaj, radi i snimaj! To je uvijek bio moj moto.

Tim riječima Marija Braut završila je intervju i vratila se u gostionicu, a već na vratima dočekali su je pozdravi prijatelja i poznanika.
Objavljeno: 09.01.2008. u 23:46h
Priprema za ispis članka

Petar Šego


O slijedećim izložbama, promocijama i ostavim eventima obavještavati ćemo na ovom blogu.

sva pitanja: 091 881 4985


Post je objavljen 16.01.2008. u 01:07 sati.