Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/auzmish

Marketing

Detras del espejo - sexistisches Abstellgleis

Ajmo se dogovorit za dalje.

Prethodno obećavam: Trudit ću se da ovo ostane posljednji post, koji bi u ženskom časopisu bio okej da je žensko glavni lik, a muško kreten-praktičar i sirovina unutar datuma trošenja. Ovako, razočaravam, muška sam svinja unatoč ustavnoj jednakosti... Dakle, ostaje mi se trudit. Trudit ću se. Kao i u dosadašnjih 38 godina života, 85 postova, par cura i jednom Prvom Zakonitom.
Koju ljubeć' pišem .....................

Ovako više ne ide.
Ako je vjerovati BeABeama, svi su muški isti, da mater im pas itd.
Ako je vjerovati jaranima ispred kladionice, nema tko nije, makar triput noćas.
Ako je vjerovati sebi, lud si.

Ne-Zgoda Prva
Na poslu te muški mrze, jer stanuješ pokraj hiperzgodne, dugokose plavušice-kolegice - srednja sestra Shakire i J-Lo baš s tobom svako jutro na posao ide. Najljepša guza svemira.
Ona kao takva pozvoni petnaestak minuta prerano, izlaziš ispod tuša, promrmljaš mimo nje neki poluispričljivi frfljomrs. Dok u kupaoni na mokro dupe navlačiš gaće, začuješ njezino mazno-promuklo „Čuj… Moram Te pitat'… Što Ti zapravo misliš o analnom seksu?“
Posl'je sam sebi ne vjeruješ da si spremno i kolegijalno, masirajući si srdašce u kupaoni, trkeljao o osobnim preferencama i kako voliš ali da sve ovisi, pa da ste (bez reza!) ćudoredno sjeli u auto a ona se smijuljila kao blesava.

Ne-Zgoda Druga
Na sjemenaru (seminaru, pardonček) se na vrijeme povučeš u sobu; vrag je seminar. Kuca na vratima; ista ona ružna ali naporna internica, koja te zaganjavala cijelu večer. Na tvoje, da si već legao, ona izjavi kako bi baš popila čašu vina. Dok se okreneš, ona sjedi na tvom krevetu. Skužiš prvo da je bez glave skroz zgodna. Te skužiš da je upravo eksala buteljicu iz minibara. Te da poput bogomoljke čeka nastavak zapleta.
Ujutro te muški mrze, er su oni noćas čoporativno u sobi gledali nogomet. A ti se mrziš jer oni krivo misle, pa bi bilo svejedno i da je bilo kako misle…


Ne-Zgoda Treća

Dolaziš s puta kasno navečer. Imaš za drugo jutro samo još spremit za skupštinare cijelu prezentaciju o transparentnoj izradi županijskog proračuna uz učešće javnosti. Progutaš da si zaljubljen u kolegicu, s kojom to radiš. Zanemariš mogući zaplet njezinog poziva da radite u njezinoj hotelskoj sobi. Stoički otrpiš njezino tijelce u pidžami i spontani nalet njezinog estrogena usred tvog monologa o zakonskom postotku proračunske pričuve.
Čista obraza i neprimjetne fleke u gaćama, u dva ujutro s papirima izlaziš iz motela, uzoran i neupitan te vidno frustriran vlastitim fratarskim čvorovima na štriku kojim buš se obesil, mulac jedan nejebljivi.
Portir za tobom viče preko parkinga, tko će platiti sobu.
Mala, naravno. Ti moraš hitno doma.
Suprugica samo veli kako se NADA da si barem OBAVIO POSAO KAKO SPADA.

Te, Ne-Zgoda Četvrta
Ideš frendici na kavu. Obzirom da se viđate triput na godinu, obzirom da si oženjen, da ona uvijek baš kad Te pozove ima doma mamu, podstanarke, vodoinstalatera, zidara ili sve njih, posve si si neupitan, te onu ofucanu gumicu nade više i ne nosiš u džepu.
Koka sama otvara vrata, nigdje nikog. Poziva te na zajedničko tuširanje i važno se smješka.
Logikom dosadašnjih nezgoda, naravno se kući vraćaš čist. Moralno. Jer ne je ne.

/Ne-Zgodu broj pet, šest, sedam te nadalje preskačeš; kome je dovoljno, nek vjeruje, kome nije, niti neće... /

Rezimiraš.
Ako je vjerovati sebi, ti si lud.
Ako je vjerovati jaranima, lud je, tko nije … .
Ma, nisu svi muški isti.
BeABeama i meni unatoč.
Idemo dalje. Al ajmo se dogovorit, tko tu koga.
Za ubuduće.

Disklejmr
Ajme relativli fejtful hazbnd. Ajlav maj vajt vajf veri mač. Ajd lajkli merihr egen enitajm. Ajm feministica enivej. Bat ifju trast jorself, giv mi sam ffffffffffffffffffff.... kredit, gaddeemnit.

Or dont.
eek

Post je objavljen 16.01.2008. u 00:56 sati.