Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/flop

Marketing

Samo pušenje stalno jest

Ako je pušenje najvažnija tema kojom se moramo baviti, onda to stvarno postaje indikativno. Čak toliko znamenito, da kroz inflaciju flastera protiv pušenja u trgovinama i metoda odvikavanja od ovisnosti (piarovci to nazivaju lošom navikom) zapravo treba popušiti novi marketospinski politički trik. Ili više njih.

Nisu bitna poskupljenja i standard, nego cigarete. Više nije bitno što će proračun popušiti neke pare zbog nepušenja, već je bitno da narod popuši priče. Fino upakirane laži omotane plavo - žuto - zelenom vrpcom, kako na moru, tako i na kopnu. Svi toliko pričaju o nepušačkom zakonu, da se jedan drugi koji govori o moru, već može proglasiti popušenim. Ili ipak ne? Sanader će ipak biti dosljedan? Zerp nikad neće biti popušen?

Možda se popušenim mogu smatrati i brza stremljenja ka Europi. Kao kad digneš brzi kredit pa skužiš da si nabrzinu popušio. S osmjehom. Odjednom nema love; nema više te dobre Europe. Vlak usporava i Hrvatska posustaje u nastojanjima ekspresne integraciji s najrazvijenijima. Je li ovo pušenje ili ne pušenje? Prije izbora predviđali nam brzi upad, dok nakon izbora europska ofenziva biva usporena žestokim prodorom interesa da Hrvatska nikada ne započne provoditi Zerp. Kako god okreneš još će se koji dim povući dok se ne vidi kako će ova pušiona okončati.

Sve se čini da bi tako moglo dimiti i sa NATO integracijama i Vijećem sigurnosti. REferenduma biti neće, pa se očekuje glatko uklizavanje na obrasli teren po kojemu treba krčiti putove mira, pravednosti i brige za siromašne. Kroz borbu protiv terorizma, naravno. Popušiti ili ne popušiti i ovu? Hrvatska na čelu borbe protiv terorizma, čitam naslove ovih dana. Tko bi to rekao! Tako mali, a tako sposobni. Za našeg mandata i Alkaida će ispušit do kraja. Samo prije doga moramo donijeti strategiju za to, pa komisiju za provedbu strategije, pa nadzorna tijela koja će kontrolirati komisiju za provedbu te strategije i na kraju odabrati ekipu koja će strategiju provodoti pazeći da ona zadovolji sve koalicione partnere u procesu kao i da se ne učini bilo kakav propust.

Puši se na sve strane. Samo se od ovolikog dima i dimnih bombi zaboravlja ono bitno. Možda je dimna zavjesa i priča s Rusima i njihovim raketnim štitom, no gdje ima dima ima i vatre. A gdje je vatra, tu stvari lako izmaknu nadzoru, pa se počne dimit još više. I sve šire. Pogotovo ako na vatru baciš i nikad prežaljenu pokrajinu, stare saveznike, transport energije od istoka prema zapadu i sjevera prema jugu. I što dobiješ? Hrvatsku na križanju svega toga. Pušionu kako god okreneš. I rakete imaju oblik cigarete.

Zato vjerujem u ovaj zakon i podržavam ga. Zabrana pušenja na svim javnim mjestima, pa tako i u Saboru!

Znate na kakvo pušenje mislim.

Post je objavljen 15.01.2008. u 16:17 sati.