Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tianglang

Marketing

pimpek je losa postapalica.

u tjedan dana mog odsutstva s bloga, u glavi mi se formiralo vise od desetak dobrih postova (po mom misljenju, a moje misljenje je najvaznije), medjutim svi su izgubljeni u prostor vremenu zbog utjecaja alkohola, hladnoce i sna. ostala je samo misao da sam jednom u glavi oblikovala nesto sto me u tom trenu nasmijavalo, ali ne brinem, jer kako to vec biva, jos ce nekome na pamet pasti iste stvari kao i meni, pa ce moje ideje ipak nasmijati nekoga. iako tada to nece biti moje ideje, ali bitna je namjera.

predlazem svima koji nisu iz zagreba da preskoce ovaj dio. zapravo svi bi ga mogli preskociti jer je poanta izgubljena u pisanju.


jedan od postova zasnovan je prejucer, kada sam bila ostavljena u tramvaju kako bi produzila do sopota. bilo je oko 4am, a ja kakva jesam, zaklopila sam oci i probudila se na okretistu na savskom mostu. vozac me pomalo uzrujano obavijestio da se nalazimo na okretistu i da krecemo u smjeru dubrave. 'prolazimo li kraj glavnog?' pitala sam, a nakon potvrdnog odgovora, vratila se spavati na cudjenje vozaca.
otvorila sam oci stanicu prije okretista na borongaju. malo me zacudilo sto se radi o borongaju,a ne o dubravi,ali bilo je pola 6, sto je znacilo da sam zakasnila na bus i da tocno stizem na slijedeci, pa nemam vremena za cudjenje. pjesacila sam jednu stanicu da se razbudim kako ne bi ponovno zaspala i ponovno zaspala u devetki.
srecom, probudila sam se stanicu prije glavnog zbog uzrujane bakice koja je zeljala sjesti, unatoc praznom tramvaju, bas na moje mjesto.
ovo je prvi put da sam zahvalna na iritantim ljudima koji uspavane ljude udaraju torbom po glavi.

nadam se da nisam slinila. rolleyes


e sad, to sto sam zaspala u tramvaju ne bi bilo toliko smijesno, da mi se tokom 4 godine skolovanja nije ista stvar dogodila toliko puta da me razrednica prestala unositi u one ljigave statistike. svaki put kad bi me zapisali samo bi povukla ravnu crtu preko toga.



drugi post koj bi istaknula (takodjer izgubljen) zasnovan je jucer.
isla sam s alex u kino. gledali smo film koji smo obecale da necemo spominjati u javnosti, ali ispostavilo se da je dovoljno dobar da bude spomenut. zlatni kompas.

nakon kina odlucile smo se ponasati kao djeca. u svrhu toga pronasli smo cudnoizgledajucu djevojku i dok smo je pratile pogadjale je li osoba koja ide na tramvaj ili pjesice. na zalost, ispostavilo se da je osoba koja ide na bus, tako da su obje teorije pale u vodu.

da, provele smo poslijepodne prateci ljude.

nakon cudnoizgledajuce djevojke, pronasli smo jos dvije koje su izgledale kao da trebaju pomoc pri odjevanju. jedna od njih je imala pimpek frizuru, a druga zlatne tenisice.

bile su dosadne i malo su skretale pa smo ih prestale pratiti i bacile se na masno tracanje ljudi pazeci da primjete. nakon sto smo oponasale prolaznike, i lutale po gradu, kupile smo flourescentnu votku i otisle utapat indiferenciju na ribnjaku.

pridruzio nam se covjek cija sposobnost da se verbalno izrazava bez prestanka, nadisla je moju, tako da smo alex i ja vecinu vremena sutile dok je on iznosio monologe o povijesti grada zagreba, i nekoliko mi puta proturjecio o psima i vukovima. mad cinjenica da sam od 6 razreda opsjednuta vukovima i da posjedujem policu posvecenu njima nije znacila nista. on je ipak znao vise. uvrijedio je moj zdrav razum pa sam objavila da je vrijeme da se podje. i time zavrsava 'post koj je trebao biti objavljen dva'.

kako bi sto vise skratila ovu kreaciju, koja polako prerasta u roman, a ipak nije toliko zanimljiva da se procita cijela, odlucila sam post 'kako nisam bila snob.' ostaviti za neki drugi dan. u slucaju da ne mislite da se radi o jos jednako dosadnoj natipkotini, e pa radi se. da vam ipak ne uskratim informaciju o sadrzaju posta, posto moji naslovi uglavnom ne govore nista, radi se o 'mrzim-italiju monologu' aka 'do francuske i natrag'.

sljedeci post, sutra.

pozdrav!

EDIT: iako ne volim cesto citati misakove pismene uratke, a obozavam verbalne jer ima ogranicen prostor pa ne moze tematski lutati, zelim da procitate tko je ubio more istog autora. za one koji ne znaju, radi se o voditelju preko ruba znanosti, jedne od rijetkih emisija koje volim gledati. znanstvena je, dakako :)

Post je objavljen 15.01.2008. u 11:57 sati.