Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/suncokretic1

Marketing

Zabrane


Image and video hosting by TinyPic


Mislila sam da ću moći, ali ne mogu! Moram se osvrnuti, kao totalni ovisnik, na taj važni potez naše vrle vlade - zabranu pušenja. Koja je, btw, čini mi se mazanje očiju, jer dok god raspravljamo o tome nećemo o nečem puno važnijem. Ali, dobro, rekli su raspravljajte, pa, tko sam ja da bi baš ja tu temu, koja me se dotikavlje, preskočila?

A potakla me moja svekrva koja uredno čita sve moguće časopise o zdravlju i o istom se jako brine. Kako vlastitom, tako i našem. Pa se jučer jako naljutila kad sam joj iznad glave našpricala Oust (da joj ne smrde naše cigarete). Kaže, nemoj to , to nije zdravo! U mojim očima ?????? Otkud vam to, pitam. Da, dokazali su, kaže ona.

E, to "dokazali su"!

Pa je tako dokazano da svaka cigareta skraćuje život za dvije minute. Prema toj teoriji, ja sam već mrtva. A nisam, znam jer me jučer bolila glava. Ako te nešto boli- živ si!

Pa je dokazano da svaki drugi pušač umire od neke bolesti koja je posljedica pušenja.
Pa je dokazano da je pasivno pušenje dvostruko štetnije.

Dakle, svaki pasivac će sigurno umrijeti od neke bolesti koja je blabla...
Dakle, pušači imaju 50% veću šansu da umru od prirodne smrti. Ili će sigurno umrijeti od zatrovanog zraka. Ne dimom cigarete, nego puno opasnijim tvarima.

Naravno da ova moja teorija spada u rubriku "humor" i naravno da veze sa istinom nema. I naravno da ja ne tvrdim da pušenje nije štetno. U svakom pogledu. I naravno da bih i ja rado postala nepušač.

Ali.......

Mislim da zabrane ovdje ne vrijede. Jer, ne može meni netko zabraniti! Ja sam buntovna. Oduvijek bila. I baš neću ići tamo gdje se ne puši!

Bar ćemo se više družiti po kućama. A to je i jeftinije.

Bez obzira što sam okorjeli pušač, ja poštujem ljude koji ne puše i ne pušim tamo gdje se ne puši. Svojevoljno. Ne zato jer mi je netko zabranio.

Čitam na forumu o tome i jedna osoba kaže da se kod nje ne puši u stanu a bome ni na balkonu! Nek se j....u! ...kaže ona.
E, pa mislim da ni to nije u redu! Ako ja poštujem tebe, tvoj prostor i tvoju želju da ti u stanu ne pušim jer ti smrdi (a to razumijem, jer zaista smrdi), onda i ti možeš poštovati moju želju da jednu cigaretu zapalim na balkonu. Gdje ti ne smrdi.

Ja ne podnosim alkohol. Pijem ga vrlo, vrlo rijetko. Mislim da je štetan za zdravlje. Dapače, znam to sigurno. Mentalno i fizičko. Ali, to ne znači da ću ljude oko sebe koji popiju i piju maltretirati sa svojim stavovima......

Toliko.

A sad idem zapalitismokin. Dok ne vidim kod Koraljke da li flasteri djeluju. A onda ću prestatilaze.

Post je objavljen 15.01.2008. u 09:10 sati.