Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mravince

Marketing

Maškare

Kao što vam je poznato ove godine blagdan Uskrsa pada ranije nego prijašnjih godina 23 ožujka!
Naime Uskrs je, za razliko od Božića, blagdan lutalac te iz godine u godinu njegov datum se mjenja poćev najranije od 21. ožujka i najkasnije do 25. travnja.
Kroz povijest je bilo mnogo prepirki oko utvrđivanja datuma Uskrsa, ali se od srednjeg vjeka u zapadnom krščanstvu uvriježilo pravilo da se blagdan Uskrsa slavi na nedjelju poslije punog mjeseca na sam dan ili poslije ekvinocija.

Idemo li sad malo unazad (ili unaprid kako vam drago) tjedan dana prije Uskrsa je Cvijetnica a 40 dana prije Cvijetnice je čista srijeda a dan prije nje je pokladni utorak.
Na pokladni utorak tardicionalno u velikoj sali našeg doma kulture se održava bal pod maskama ili ti ga maskembal.

Pripreme za taj datum već su poćela a ja bi vas u sljedećih nekoliko redaka upoznao sa planom i programom ovogodišnjih maškara.

U sklopu društva, kako sam već ranije pisao djeluje mala ali vrijedna skupina koja je sebe prema prvoj skupnoj masci nazvala "Krpašima".
Upravo oni su za ovogodišnju temu za skupnom maskom izabrali stari Egipt tako da če se sve maske uključujući i krnju biti vezane za nju.

Ovogodišnja povorka po mjestu odvijala bi se u dvije subote i to 26.01. i 02.02. kada bi pohodili vaše domove. Sam maskembal bi bio 05.02. (pokladni utorak) s poćetkom u 19.00 h.

Koristim priliku da vas sve pozovem ne samo na maskembal nego i u povorku, nije nužno da se za tu prigodu obućete prema temi koju smo mi izabrali.

Želite li pak sudjelovati u izradi "krnje" i pripremama za ovogodišnji maskembal slobodno se javite svakoi dan od 20.00 do 22.00 u prostorije bifše knjižnice ili na e-mail društva.
Vaši komentarti i prijedlozi rado će biti viđeni i na ovom blogu.

Za sve one koji pak nisu u mogućnosti ili ne prate blog biti će izvješeni plakati (slika ispod) na istaknutim mjestima našega malog mista koji ih pozivaju u maškare.






Post je objavljen 15.01.2008. u 12:00 sati.