Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/frogbros

Marketing

Lista najboljih u 2007 godini (dio II)...

Nakon raznih proslava od Božića, pa do Novih Godina, pa sve do mog rođendana (prvi mjesec) nanizale su se i male neprilike po vašeg dr_gonzu (čitaj najprije jedna od najgorih prehlada/gripa u životu, a onda i stalno oblačno vrijeme sa munjama...ali sve je to prošlo i idemo dalje punom parom. Evo i najboljih ostvarenja (najbolji filmovi dolaze u narednom postu) u prošloj godini:

Najbolji glumac i najbolji junak:
Freddy Rodríguez kao El Wray u "Planet Terror" (2007) i Chris Sharp kao Chris u "Murder Party" (2007)
- Evo sam ovdje čak i spojio dva jako različita izbora (ove se godine dogodilo da nemaju konkurencije) dobro svi znamo za okretnog El Wraya, ali se zasigurno pitate koji je to Chris (neki bi čak rekli WTF?!!?!). Pa, moram vam reći da sam se puno dvoumio kojeg da stavim kao No.1 i nakon mnogo nećkanja sam odlučio da oboje zaslužuju da budu u ovom izboru (kad se općenito gleda bogme i nije bilo baš nešto pamtljivih dobrih i uz to još i glavnih likova). Ne bih želio pokvariti gledanje dotičnog filma gdje Chris glumi, ali moram reći da me je dobro ismijao (iako je pola filma prosjedio u stolici vezan)... Dublje objašnjenje slijedi vrlo uskoro (čitaj: "Murder party" je moj slijedeći film za recenziju...naravno nakon ovog i sljedećeg posta)

Photobucket Scena iz filma "Murder Party" (2007)....jadni Chris vezan i čeka pogubljenje

Najbolja glumica - Carrie-Anne Moss kao Helen Robinson u "Fido" (2006)
- jedna jedina kraljica 2007 je bila Carrie, koja je svoju ulogu odigrala sa mnogo duha i topline, a da ne govorimo kako je njen lik bio najženstveniji i najseksipilniji prošle godine....zasluženo odnosi ovu nagradu

Najbolji sporedni glumac - Robert Downey Jr. kao Paul Avery u "Zodiac" (2007)
- a što reći nego da se ovdje dogodilo kao u slučaju za najbolju glumicu... Downey jednostavno nije imao pristojnog suparnika u ovoj kategoriji. Karakterna gluma u oskarovskom štihu Robertu je dala vjetar u leđa što ostali nisu mogli pratiti, a uz to odradio je svoju ulogu kao prava glumačka veličina.

Najbolja sporedna glumica - Zoë Bell kao ona sama u "Death Proof" (2007)
- eh što je zasjenila sve glumice iz dotičnoga filma, eh što je odradila sve one vratolomije sama, još je glumila samu sebe. Njen je lik veseo, drag i vrckav (što još poželjeti više)...odmah ti se uvuče pod kožu. Lijepo je vidjeti još jednu sexy kaskaderku uz Patriciu Tallman (Barbara iz "NOTLD" 90') kako se probija u glumačke vode (ona to zna i može, ali vjerujem da je kaskaderstvo ipak njena najveća ljubav)...

Photobucket Zoe na snimanju "Kill Billa" sa Umom (bila joj dublerica)

Najbolja cameo pojava - Danny Trejo kao Ismael Cruz i Ken Foree kao Big Joe Grizzly oba u "Halloween" (2007)
- stvarno se nisam mogao odlučiti između ove dvije legende, pa sam se ih stavito oba. Trejo je tu jer je pružio svoju najbolju ulogu do sada (daleko bolje nego u "Vrućini" (1995)), dok Foree je u cameo ulozi vrlo kratak, ali efektan (bogati ipak se na kraju pokebao sa Myersom u zahodu)

Najbolji redatelj - Andrew Currie "Fido" (2006)
- totalno sam iznenađen redateljskim umijećem Andrewa, jer film mu od početka do kraja nema nikakve zamjerke, a što je najbolje i on sam ne gubi konce niti akcije, niti humora i onog najbitnijeg - priče (dugo tečniju linearnost radnje nisam vidio u horor filmu), a ako je i bilo gdjekod sitnih rupa u inače jako dobro napisanom scenariju on je to lijepo zakrpao (mogu samo reći da je David Fincher bio najbliži i da je izgubio u produžetcima tj. fotofinišu)

Najbolji plakat - "Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street" (2007)
Photobucket Ove godine nije bilo boljega....

Najboljih 5 negativaca:
1) Stuntman Mike (Kurt Russell) - "Death Proof" (2007)
- kažu kritičari da se Kurt napokon vratio...ja kažem bogme on nije nigdje niti otišao, jer je samo čekao neku dobru ulogu. Njegov lik Kaskadera Mikea ćemo dugo pamtiti, jer je nešto novo i osvježavajuće u novijoj filmskoj povijesti. Jednostavno legenda.

Photobucket Nema do legende Kurt Russell kao Stuntman Mike

2) Marlow (Danny Huston) - "30 Days of Night" (2007)
- odlično odglumljeno (ma šta drugi govorili), ja sam već dugo dugo vremena nisam vidio ovako jezovitog i prejebenog vamprčinu (koliko me sječanje služi još od Jerrya Dandrigea (Fright Night, 1985) kojeg je glumio prvi muž Susan Sarandon Chris (Nomaka kojeg glumi Luke Goss neću spominjati jer je on nešto drugo, a ne tipični vampir)

3) Don (Robert Carlyle) - "28 Weeks Later" (2007)
- evo vjerujem još jednog vama upitnog negativca...ali meni nije. Robert svoju ulogu odigrava perfektno od početka do kraja i tako razvija nešto novo kod 'zaraženih' (utjecaj novog Romera je očigledan kod scenarista) a to ćemo valjda otkriti u trećem dijelu (ako ga ikada bude)...jer tko je gledao film zna o čemu govorim (mislim na sami kraj filma...ima veze sa Francuskom)

4) Obitelj nakaznih kanibala (Ken Kirzinger, Ashlea Earl, Clint Carleton i Rorelee Tio) "Wrong Turn 2: Dead End" (2007)
- iako mi sam film niti smrdi niti miriše, moram priznati da je ekipa koja je glumila kanibale odradila fenomenalan posao (da nadodam...jedino što je vrijedilo gledati kroz čitavi film)

5) Victor Crowley (Kane Hodder) - "Hatchet" (2006)
- definitivno novost u slasher žanru i vrlo efikasan killer, ali što je najvažnije dobro osvježenje i odmak od uobičajenih slasher ubojica...šteta što taj potencijal redatelj nije do kraja iskoristio


Najboljih 5 pjesama iz filmova:
1) "Full Moon" - 2 Tite (Murder Party)
2) "Chick Habit" - April March (Death Proof)
3) "Baby It's You" - Smith (Death Proof)
4) "Two Against the World" - Rose McGowan (Planet Terror)
5) "Grindhouse (Main Titles)" - Robert Rodriguez

Photobucket Glumac poznate ćunke ali ne i imena - Richard Lynch

Najbolji soundtrack - "28 Weeks Later" (2007) John Murphy
Film sa najboljim cameo ili epizodnim pojavama - "Halloween" (2007)
Udo Kier kao Morgan Walker..................Tom Towles kao Larry Redgrave
Dee Wallace kao Cynthia Strode............Leslie Easterbrook kao Patty Frost
Bill Moseley kao Zach 'Z-Man' Garrett...... Brad Dourif kao Sheriff Lee Brackett
Richard Lynch kao ravnatelj Chambers........Clint Howard kao Dr. Koplenson
Ken Foree kao Big Joe Grizzly.............Danny Trejo kao Ismael Cruz
Sid Haig kao Chester Chesterfield...... Adrienne Barbeau kao činovnica za posvojenje (scena za kino izbrisana, ali će se sigurno naći u DVD unrated izdanju...barem tako kažu)
- objašnjenje: Towles je glumio Harrya Coopera u "NOTLD" 90'; Richard Lynch je najpoznatija čunka C produkcije tj. najpoznatiji po ulogama negativaca u takvim produkcijama; Clint Howard je bio onaj nervozni čovječuljak u "Tango i Cash" (1989) koji je bio u ćeliji sa Stalloneom; Leslie Easterbrook je najpoznatija po ulozi prsate kapetanice Debbie Callahan u "Policijskim Akademijama"

Najbolji početak filma - "28 Weeks Later" (2007) (ujedno i najbolji nastavak)

Photobucket Najbolji soundtrack i početak filma

Najočekivanije DVD izdanje - "The Burning" (1981)
Najbolji box set - "Blade Runner" i "Stanley Kubrick kolekcija"
Najbolja mlada nada - Imogen Poots ("28 Weeks Later", 2007)

Photobucket
Ken Kirzinger kao Tata kanibalne obitelji do nogu je potukao sličnu obitelj kanibala iz sračke pod imenom "Hills Have Eyes 2" (2007)

Nastavlja se...

Post je objavljen 15.01.2008. u 06:57 sati.