Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Cvjetni trg (2): Dignite buku!

Lijevo: Crkva sv. Preobraženja Gospodnjeg, slikana iz Preobraženske ulice.

Doljnje slike, nedavno snimljene, dvije kuće previđene za rušenje po projektu razvojnika Horvatinčića i poglavara Bandića. Prva slika prikazuje kuću Granitz, o kojoj sam nešto više pisao jučer. Druga prikazuje susjednu kuću, u kojoj je rođen pjesnik Vladimir Vidrić.


Danas vam moram nešto priznati: Jučerašnji tekst, u kojem sam sumnjičavo upitao nisu li purgeri, za razliku od Dalmoša, zaboravili svoju borbu za duh grada u njegovom srcu, bio je provokacija! Jer naime odgovor glasi: Naravno da nisu! Planirao sam za nekoliko dana objaviti poziv na prosvjed, ali sam malo zeznuo tajming. Jer je vijest došla u medije nekoliko dana ranije.Dakle, Večernjak je objavio: Cvjetni prolaz: Investitor najavio manji projekt, a udruge novi prosvjed.

Da, prosvjedi se obnavljaju. Za početak: u subotu, 26. siječnja, u 11:00, u Varšavskoj. Ideja: stvoriti što više buke! Donesite pomoćna sredstva za stvaranje buke - lonce i sve drugo, što vam padne na pamet. "Službeni" pozivi bit će poslani za koji dan. Iskažimo svoj prosvjed tako, da nas se čuje do Gradske skupštine i do Markovog trga!

Ukoliko Gradska skupština prihvati projekt što ga predlaže zastupnik razvojničkog kapitala Tomo Horvatinčić, nastavit će se i druge prosvjedne akcije.Stranka Zelena lista, pridružena članica Europske zelene stranke, od početka je bezrezervno podružavala i sudjelovala u kampanji za zaustavljanje ovog štetnog projekta, koju vode udruge Zelena akcija i Pravo na grad.

Purgeri nisu norci!
Hoćemo poduzetnike, a ne razvojnike!


Poduzetnik ulaže u nešto, što i drugima treba donijeti korist.
Razvojnik (developer) radi po načelu "hit and run", ili po naški: "Drpi i bježi!". cerekIskoristimo položajnu rentu, zgrnimp pare, a poslije - baš nas briga!


Post je objavljen 14.01.2008. u 21:02 sati.