Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/13431

Marketing

Purgerka

Ok,trenutno sam na pauzi od ucenja i jedem,pa ono dok to sjeda cu u 5 minuta napisat mali post..
Današnja tema: purgerizam
Godinama se susrecem s ljudima koji kada cuju da si iz zagrebacke zupanije,automatski ti nadodjenu nadimak purgerka,dok ja vece dijete sa sela nemogu bit.
Istina, ne pricam potpuno ko kajkavka (moslavka),nit imam taj naglasak,ali odredene rijeci su tu i sterotipicno navlacenje rijeci specificno za moj kvart je tu.(ako vec nekako Donji Šarampovo moramo nazvati).
Vratimo se unatrag, ljudi iz Ivanić Grada nisu purgeri,nit ce ikad postati koliko god se trudili, malograđanski mentalitet prevladava. Na neki nacin mi to i paše,jer zagrebacki mentalitet nemogu smislit. Nemojte to sad shvatit kao da ja mrzim zagrepcane, ja ne volim one koji zive u glavnom gradu i samo zato misle i da su oni sami centar svijeta. Takvih je pola i ta polovica pridonosi sterotipicnom misljenju da su svi u Zagrebu i blizini takvi.
Sorry people,think again.
Dodjem na more, purgerka sam; dodjem u slavoniju;purgerka sam. Dodjem Ljubljanu i neki seljo sto iz Poreča dosao studirat gdje i ja, nadjene mi nadimak crna purgerka. Ma gubi se s tim, dijete neodgojeno.
A ne daj Bože da izgovoris rijec Poreč pravilno,jer oni tak to tam ne govore. Boli mene đon kako ti tamo pričaš,učio si štokavski u školi. Vidiš li mene da derem kajkavski dok pričam s tobom...
I don't think so...



Post je objavljen 14.01.2008. u 19:12 sati.