Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mywholelife26

Marketing

U snu se bolje uči

Hello ljudovi....pa di ste vi meni....evo na žalost je počela ŠKOLA....joj kak ju mrzim da bar se oće srušit....Al dobro bar je prvi dan bio jako zabavan...svi smo se smijali, zaj... i naravno glupirali....dobro sad neću u detalje jer bih morala puno pisati, a naumila sam napisati nešto drugo....
Ovo kaj ću vam sad napisati sam pročitala u novinama pa mi se učinilo OK za početak drugog polugodišta....PA OVAKO.....

Sanjanje nedvojbeno utječe na ljudske intelektualne sposobnosti. Poznato je da su na testovima uspiješniji oni koji su se nakon učenja gradiva naspavali. Matthew Walker, neuroznanstvenik s Harvarda, tvrdi da se tijekom sanjanja utvrđuju podaci pohranjeni u tri različite moždane memorije: prostornu, verbalnoizražajnu i emocionalnu.
Kadkad se pamćenju može pomoći mirisom! U jednom je njemačkom pokusu istraživać Helmuth Kirsten poučavao ispitanike računalnoj kartaškoj igri koja iziskuje pamćenje. Nekim je ispitanicima za vrijeme učenja davao da udišu miris eteričnog ulja ruže. Tijekom noći u trenutku kada su počeli sanjati ponovno im je pustio miris ruže. Idućeg dana dogodilo se nešto nevjerojatno: oni kojima je tijekom sna bio pušten miris koji su mirisali i tijekom učenja i igre imali su bolje rezultate od drugih ispitanika! Razlog? Miris im je tijekom sna ojačao neuronske veze u hipokampusu, dijelu mozga odgovornom za učenje i pamćenje!

Evo ljudi nadam se da vam se ovo sviđa....možda nekima od vas i pomogne....Ajde sad idem jer sam nekak umorna....idem spat....pusa svima!!


Glitterfy.com - Glitter Graphics


Image Hosted by ImageShack.us



Glitterfy.com - Glitter Graphics




Post je objavljen 14.01.2008. u 17:46 sati.