Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sitneribe

Marketing

Županijski predsjednik HSS-a Željko Pecek podnio ostavku

Ni osam dana nakon što je Županijska organizacija HSS-a Virovitičko-podravske županije na svojoj 17. sjednici jednoglasno donijela zaključak da ne podržava koaliciju HSS-a i HDZ-a na državnoj razini, u organizacijama HSS-a nezadovoljstvo se ne smiruje.

Bahatost
- Na području županije odnos HSS-a s čelnicima i članovima HDZ-a je vrlo negativan. Suradnja s njima je nemoguća zbog njihove bahatosti, ucjena i nasilnog smjenjivanja naših načelnika, a mnogo članova HSS-a najavilo je istupanje iz stranke ako se potpiše koalicija s HDZ-om - piše u zapisniku sa sjednice, na kojoj je Željko Pecek, predsjednik županijskoga HSS-a i član predsjedništva stranke podnio ostavku.
Jedinstvenom stavu županijske organizacije prethodila je rasprava u općinskim i gradskim organizacijama s više od 1300 članova na ovom području, koje su također donijele odluke o nepodržavanju koalicije HSS-a i HDZ-a.
Da HSS ne zaboravlja kako im je HDZ, nakon posljednjih lokalnih izbora, doslovno pred nosom preoteo obnašanje županijske vlasti u Virovitici, potom srušio njihovu koalicijsku vlast u Slatini, Pitomači, Novoj Bukovici i Sopju, pokazuje i zaključak ŽO HSS-a o aktualnoj potpori za smjenu virovitičkog HDZ-ova gradonačelnika Zvonka Kožnjaka zbog "afere vepar".

Ipak - za
Županijsko vodstvo HSS-a uputilo je ovih dana preporuku predsjednicima gradskih i općinskih organizacija da utječu na članove HSS-a da ne vraćaju članske iskaznice dok se ne vide rezultati pregovora između HSS-ovih i HDZ-ovih predstavnika na državnoj razini.
Članove Glavnog odbora Željka Peceka, Ivana Begovića i Matu Barukčić "baza" je zadužila da, na već održanoj sjednici Glavnog odbora HSS-a, ne podrže koaliciju HSS-a i HDZ-a. Pecek i Begović ipak su digli ruku za Friščićev prijedlog, dok je Barukčić bio suzdržan.
Iz gradskih i općinskih organizacija i dalje stižu prijetnje nezadovoljnih članova koji najavljuju da će napustiti "Friščićev HSS".
Autor:Dragutin Šantoši
Večernji list
foto:ViroviticaOnline

Post je objavljen 11.01.2008. u 19:51 sati.