Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freshandfit

Marketing

Vijesti nase svakdasnje...

Eto bas na naslovnici blog.hr citam kako okrutno ubojstvo mlade djevojke ne silazi sa naslovnica hrvatskih tiskovina. Elektronski audio/vizualni mediji su pronasli vec dovoljno drugih gadarija kojima ce trovati nase misli i osjecaje.
Pitam se zadnjih par godina: Ko je tu lud? Izdavaci i urednici koji kao da nemaju o nicemu lijepom i pozitivnom pisati i raditi priloge, konzumenti koji to gutaju i ocigledno traze jos ili nas nekolicina koji to nastoje ignorirati, primiti na znanje ali ne uplitati svoje emocije u nesretne price nepoznatih nam ljudi.
U zadnjih preko nekoliko godina i nesto vise procitanih knjiga, proteze mi se nekoliko cinjenica, koje se svaki dan sve vise ucvrscuju kao zivotne istine i sve vise podupiru jedna drugu.
1) Svatko je kovac svoje srece
2) Svojim mislima djelujes na realnost oko sebe (i obrnuto)

Sad ce mnogi skeptik pomisliti: Ako svojim mislima djelujes na okolinu i na ljude koji se nalaze u toj okolini, onda i ti ljudi djeluju na tebe, sto samo po sebi pobija prvi navod. naughty
U tome i je kvaka. Nesmijes biti pasivan i dozvoliti da okolina utjece na tebe, tj. dozvoli sebi slobodu izbora oko utjecaja koje ces dozvoliti i onih koje neces dozvoliti. Uzmi stvar u svoje ruke (nisam mislio na nista prosto) i prestani dozvoljavati da te maltretiraju iskliznucima vlaka u Sjevernoj Koreji, zatrpanim rudarima u Kini i slicnim tragedijama za koje niti znamo gdje se tocno nalaze niti imamo ikoga poznatoga tamo, a naravno da im nikako niti nemozemo pomoci.
Gledaj filmove koji te vesele, citaj knjige koje te nadahnjuju i inspiriraju, druzi se sa ljudima od kojih mozes nesto nauciti.

Post je objavljen 14.01.2008. u 00:44 sati.