Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/quinceinaction

Marketing

ŠTO UČINITI KADA VAM BANKOMAT POJEDE KARTICU?

Prije neki dan dođem ja do bankomata, koji nije bankomat moje banke, gurnem u njega karticu dok on iz meni nepoznatog razloga pojede karticu. Niti sam ukucala krivi pin tri puta, niti mi je kartica istekla, naprosto bankomat ju je pojeo. I tu je počela moja avantura, nalik na neki loš triler u kojem junak treba u roku od 24 sata doći do kartice i spasiti svijet. Ipak šalu na stranu, mislim da je bolje izgubiti karticu nego da vam je pojede bankomat, jer kad izgubite karticu, nazovete jedan broj, otkažete je i za par dana dobijete drugu, kad vam je bankomat pojede nitko ne zna kako i gdje trebate pokupiti karticu i trebate nazvati najmanje 7 brojeva prije nego što dobijete bilo kakvu informaciju, a na kraju se i ona pokaže kriva.
Dakle u slučaju da se nađete u situaciji sličnoj mojoj učinitie slijedeće (ovo vrijedi samo za Zagreb):

1. Nemojte paničariti (ne isplati se, znam nije ugodno, ali je rješivo)
2. Nazovite broj službe za korisnike koji se nalazi na bankomatu i recite im da vam je bankomat pojeo karticu. Saznajte i zapamtiti u kojoj je ulici bankomat,pogotovo ako nije stavljen na banku već na videoteku ili mini market.
- Ako su bankomat i kartica iste banke, problem riješen, za nekoliko dana ćete dobiti natrag vašu karticu i to cijelu. Problem se javlja kada kartica i bankomat nisu iste banke (bankomat je npr. HPB, a kartica npr. Splitske banke) Onda poduzmite slijedeće korake:

1. Nemojte paničariti (ne isplati se, znam nije ugodno, ali je rješivo)
2. Nazovite broj službe za korisnike koji se nalazi na bankomatu i recite im da vam je bankomat pojeo karticu. Saznajte i zapamtiti u kojoj je ulici bankomat,pogotovo ako nije stavljen na banku već na videoteku ili mini market.
3. Služba za korisnike će vam dati broj u Fini (ako Fina prazni njihove bankomate, kao što je u mom slučaju to bilo)
4. Nazovite taj broj u Fini ( 01/6127-130) i onda će vam oni reći da morate kontaktirat banku čiji je bankomat pojeo vašu karticu i dati vam broj
5. Nazovite taj broj i recite što vam se dogodilo, oni će, ako nije vaša greška, isti dan poslati nalog Fini da se vaša kartica izvadi (ja sam bila te sreće, ajde barem nešto)
6. Nekoliko sati kasnije ponovno nazovete Finu, onaj gore broj, da vam kažu je li vaša kartica izvađena ili nije, ako je... (e tu priči nije kraj), BTW Fina radi od 7.30-18.30 za predizanje kartica, a nazvati možete do 20.30.
7. Oni će vam reći da možete doći u Finu (Ul. grada Vukovara 70, šalter 18, prvi s desne strane kad prođete metal detektor) po nju, ali vi ih pitajte jesu li oni sigurni i prije nego se veselo zaputite u Finu nazovite ih i provjerite je li vaša kartica još uvijek tamo, jer moja nije bila. Moju su poslali u banku čiji ju je bankomat ponosno progutao. Ako je u Fini, sve super, još samo pitajte jesu li vam precvikali karticu ili nisu jer ako jesu onda jedino sto vam preostaje je da se uputite u matičnu banku po novu, naravno noseći precvikanu sa sobom.
8. Ako vam u Fini kažu da su je poslali u banku, pitajte gdje – adresu banke - i tada pričekajte dan, dva dok kartica POŠTOM ne stigne iz Fine u tu banku. Ili možete kao ja naivno vjerovati da pošta putuje brzinom svjetlosti, pa da će isti dan stići iz Fine u banku i otići u banku te ih moliti da vam (bez obzira na ustaljenu praksu) ne precvikaju karticu. (sreća u nesreći). Eto i na kraju ćete dobiti svoju karticu, doduše precvikanu, ali je dobijete natrag i onda ponovite zadnji korak iz točke 7. uputite se u matičnu banku po novu karticu s precvikanom u džepu.

VAŽNO: kada vam bankomat druge banke pojede karticu oni po default-u cvikaju tu karticu u banci. Ili što bi se reklo: Takva je naredba

I mislite li još uvijek da je sranje kad izgubite ili vam ukradu karticu? Promislite dvaput!




Post je objavljen 13.01.2008. u 15:26 sati.