Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umrijetcuodljubavi

Marketing

...everybody's screaming...I try to make a sound but no one hears me...

Ako ikada saznaš koliko sam ti suza poklonila, saznat ćeš koliko sam te voljela. Ali će tada biti kasno. Možda sam sama kriva jer ti nisam htjela priznati svoju ljubav. Ni danas ne znam zašto sam tako postupila. Kajem se ja zbog toga al' sad je možda kasno. Ne mogu zaboraviti kad sam te upoznala i zavoljela kao nikog do sada. Ti si možda sa drugom sretan, to ti i ja želim. Otišao si uz huk vjetra uz pratnju kiša i zato znaj da srce te ne želi više. Nemoj se vraćati niti opraštaj od mene tražiti, a za ljubav me nemoj moliti više jer te nikada ne mogu voljeti. Uvijek smo sretni bili sa osmjehom na licu, a sada se pitam: "ZAŠTO SI ME OSTAVIO KAO NAPUŠTENU PTICU, KAO UBOGU SIROTICU?"

Malo je dugačko,ali vrijedi pročitati iako napominjem da je kopirano!
Kao da sam pozvana da učinim nešto veliko i trajno.
Kao da sam s tvojom ljubavlju spremna da savladam sebe samu, svoju nemoć, svoj strah i svoju nepokretnost.
Da ti kažem da MISLI koje me progone ove večeri imaju tvoje lice, i one koje su žive, i one koje su mrtve, i one koje su mi nanosile bol, i one koje su mi donosile radost.
Misli nekih mojih života prepoznajem, a željna sam ih kao što sam željna tvoje ljubavi, dodira, postojanja.
Volim te, znači tražiti smisao, biti spreman i otvoren.
Volim te, znači živjeti istinu i drhtati pri pomisli na tebe. Zahvaljujem ti se na svemu ma koliko to trajalo.
Ljubavi, siromašni su oni koji nikada nisu voljeli! Ja ne želim da te učim već da te volim, to je viši stepen saznanja. Ako vjeruješ u sebe, za posljedicu ćeš imati nesalomljivu savitljivost koja odoljeva svakoj oluji.
Tako će ljubav i život biti jedno. Volim te, zaista te volim.
Znam da mi ne vjeruješ i misliš kako ću te i ja jednog dana iznevjeriti. Zapamti, moja ljubav izdržat će prevare, Izdržat će vjeruj, izdržat će. Tjera me silna potreba za tobom.
Tada i moj život dobija smisao. Moja sudbina dobija nove oblike osmišljene tobom. Zbog tvoje ljubavi ti oblici imat će neprocjenjivu vrijednost. Zar mogu očekivati više? Trenutno jedino moja ljubav ima svrhu, jedino ona daje vrednost ovom pisanju, jedino to duboko osjećanje pripadnosti tebi donosi smisao koji iako polako izlazi iz mene, ostavlja me iscjeđenu i nemoćnu ma koliko željela da te ljubim, da ponovo prolazimo kroz to divno iskustvo...
Željo, postojiš uzalud! Zašto pobogu, mogli smo na taj tajni put krenuti zajedno. Šteta, jer moja ljubav za tebe nije ništa. Ne znam više šta govorim, pokušavam da ti objasnim, opišem stanje u kome se nalazim.
Kako da ti opišem to stanje, taj mamurluk duše, taj instinkt i strepnju, to lutanje, to ponižavanje. Kako te ponekad mrzim, ne mogu da te se oslobodim,, da se odvojim, da poželim drugog čovjeka, a opet samo tvoje lice za mene ima smisla. Ponekad sanjam, kroz snove preživljavam one dane dok si me valjda voljeo. Nije teško biti rob onome koga voliš. Neću da te pitam zašto je to tako očigledno. Da bi samo uvećalo moju bol ponekad mislim kako je sve to jedan trenutak u vremenu, trenutak između dva udarca. Kao neki tren u kojem svjest pritiska moje biće i cjedi ga izvlačeći esenciju koja se zove ljubav. Ponekad postajem dosadna i sebi. Ljubav pa ljubav.
Ponekad se pitam odakle dolazi ljubav, Odakle snaga i ta nemoć istovremeno? Otkuda oblaci tvog lica sto me progone iz časa u čas.
Zašto si ti postojan u meni, zašto ne mogu da te odvojim od suštine mog života? Kako, zašto, nije dovoljno reći samo volim te.
Plašim te se, želim te i bojim se tebe, mrzim te i ubijam te svakodnevno, jer ti si moj strah i moja groznica i moje nemanje, moja ograničenost, i moja tupost i sve moje gluposti. i sva moja dela, i ti si istina, i ona duhovna osama iz koje prolaze rječi čudesne kao putovanja. Kada kažem volim te pomislim na ono što čini ta rječ, na sve ono što si živjeo, što ziviš i što ćeč živjeti.
Koliko samo može da nedostaje zadovoljstvo milovanja, neznosti..
Volim te u vremenu mnogobrojnih života znači pobjediti smrt,,znači nadu i smisao života, puteve ka tebi..Možda je sadašnja ljubav u ovom životu način da se naučim patnji..Ovaj svjet ponekad je surov, ponekad nisam u stanju da razumijem, ponekad ga prihvatim, ne volim ništa što znam. Predosjećam da ćeš otići, da će te tokovi života odvući od mene. Šta nam vrijedi traganje za sobom ako se izgubimo prije nego što smo sebe pronašli Na putevima života ne postoje prečice. To je jasna svjetlost saznanja. Mogu. Odlazim od tebe. Spašavam te mog prisustva, moje kompliciranosti, mojih nesanica i prevelike ljubavi koja ti je prešla u dosadu..Ona je uvjek nešto drugo od onog što trenutno mislimo da je. Od moje ljubavi mogu uvjek očekivati više. Zašto želimo da je se oslobodimo? Zašto obuzima tuga i radost, dva različita osjećanja istovremeno? Znam, odlazim od tebe ali ne od ljubavi moje. Razumiješ njenu dubinu i moj bol.
Ovaj odlazak nije smrtna presuda za našu ljubav. Ponekad želim da ti predložim da kreneš sa mnom da djelimo život koji je ostao. Ali osjećam da bih pogriješila i uplašila te. Ja ne sumnjam u tvoju iskrenost, u sve što si mi podario za ovo vrijeme ljubavi. Sad znam odakle izvire ta ljubav i sa tom spoznajom mogu da otići na put znajući da ćeš zauvjek biti uz mene, u ledenom trajanju bez bola, patnje. jednom trajanju koje ne iskupljuje blažene ali i ne kažnjava grešne. To je sve za sada, za jedan život, za djelić drvenog vremena u kojem se obnavljaju sve moje radosti i sve moje tuge, Ti si zaista moja ljubav za sva vremena!

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic




Post je objavljen 13.01.2008. u 14:34 sati.