[Qauntdaun]
budem li čeQao ... (Q - 2),qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[Qauntdaun]
budem li čeQao ... (Q - 2)

... da mi se stvarno bude dalo pisati, proći će i ova godina što je netom započela. Daqle, krataq post, al' mislim da chu ga nadopunjavati dnevno bar jedno tjedan dana pa navrachajte redovito, ako vas zanima. Do kraja idućeg tjedna imat ću tako post pristojne dužine pa ćemo ... a ne znam, nije ni važno.

Razlog što sam pomalo qrepan jest što 2007. nikako da završi. Barem što se izdanja tiče. Evo, jučer su izašla tri (više o tome za koji dan), a barem ih još četiri čeka. I tek onda mogu u 2008., za koju je plan otprilike jednako pretjeran. Te sad imam onaj osjećaj neispunjenosti koji dođe kad se posao ne svrši kad je trebao biti svršen i malo mi se što novoga počinje. Pa tako ni ovaj post, ali eto, bar se maqao s mrtve točke.

Nastavimo najavom događanja koje će se zbiti krajem tjedna:



"Svebor i Plamena" jedna je od najdužih i najljepših cjelovitih priča ikad ispričanih u hrvatskom stripu. Krasan je to roman o odrastanju koji je na stranicama "Modre laste" izlazio punih deset godina. Mada prvobitno namijenjen mlađoj publici, nadrastao je svoje korijene i višeslojnošću će iznenaditi te zadovoljiti i starije, zahtjevnije čitatelje i makar ih na trenutak vratiti u najgore životno doba - kad nismo više djeca, a nismo još posve ni ljudi.

Pozivamo sve prijatelje stripa na promociju Svebora i Plamene koja će se održati u Profil Megastoreu, Bogovićeva 5, Zagreba, u petak 18. siječnja 2008. u 19:00 sati. Na promociji će biti prisutna sva trojica autora: Darko Macan, Goran Sudžuka i Matija Pisačić od kojih ćete moći dobiti potpis i crtež. Vidimo se!


***

Sad sam počeo kukati nešto, ali sam se nakon dva odlomka uhvatio i izbrisao. Nikog nije briga za tuđe jade, eventualno za rezultate. Pa onda evo obavijest; izašlo je nekidan i ovo:



Riječ je o mojoj zbirci kritika objavljivanih u Futuri i dijelom repriziranih na Blogovom kolcu. Barem jedna kritika je dosad posve neobjavljena, a novi su i predgovor te pogovor. Svejedno, kako je moj brat lukavo danas upitao: "I ljudi stvarno kupuju ovako nešto?" "Ne," odgovorio sam, i vjerojatno sam u pravu, ali možda se pokaže da sam u krivu. U svakom slučaju, knjiga će za koji dan biti dostupna u Superknjižari i Profil megastoreu, te naravno kod mene. Polaznici Sferadionice dobit će je besplatno, a ako vam se ne da za nju davati novce (30 kn + pt), možemo se i mijenjati za nešto. Moj mail nije teško naći pa ponudite ako imate što ukusno i meni potencijalno zanimljivo.njami

***

I opet sam se krajnjim naporom suzdržao da nešto ne kenjam i ne kukam. Tko zna koliko će mi uspijevati?

Što se konkretnih stvari tiče, izašlo je i ovo:



Najozbiljniji znanstveni rad, pune 64 stranice, MPC 29 kn, a kupit je nema - nigdje. Jerbo zdravo sumnjam u velik interes te zato smišljam načine kako da je poklonim uz neko buduće izdanje. No, ako baš netko hoće bacakat pare, bit će je u superknjižari. I kod mene.

Sutra (srijeda) nešto novo. Pa navratite.

***

Danas sam bio tako nešto mrzovoljan da mi se nije ni kukalo. Nitko zato sretniji od vas, a?

A u apdejtu o mrzovolji mjesto je samo jednoj junakinji:



E da, treća knjiga je vani, s finom zelenom bojom da se razlikuje od prve plave i druge crvene. U duchanima tvrde korice 70, meke 45.

***

Pa ajdmo onda i jedan post ujutro kako ne bi bilo mrzovolje jer ne bi pristajala mrzovolja uz najvedriji strip kojeg sam napravio. A zašto je vedar? Zato jer uvijek, čini mi se, u scenarije projeciram osobnost (tj. onako kako je ja vidim) crtača, a Frano Petruša je definitivno najvedrija osoba pod rvackim crtačkim nebom. Te tako, izašlo je i ovo:



69 kn u striparnicama (neka vas ne zavara što kaže 79).Vrijedi.

***

Idem usqoro na promociju Svebora i Plamene, ali ne mogu vas razveseliti s joss nekim izdanjima pripremljenim i objavljenim ovih dana. To su, dakako, maliqi striptilinići!, najsimpatičniji stripovi na tržištu, po simpatičnoj cijeni od 19 kn/kom, u striparnicama.







I sad mi je stvarno ostalo samo kukanje, a to baš neću pa neq ovog posta bude dosta!

(mcn)

Post je objavljen 17.01.2008. u 09:44 sati.