Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hunp

Marketing

Jednodnevni stručni skup u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje (Pazin, 8. siječnja 2008.) – piše: mr. sc. Tvrtko Božić

U Srednjoj školi Jurja Dobrile u Pazinu 8. siječnja 2008. održano je jednodnevno savjetovanje za učitelje povijesti srednjih škola u Istarskoj, Primorsko-goranskoj i Ličko- senjskoj županiji. Stručni skup organizirala je i vodila mr. sc. Marijana Marinović, viša savjetnica za povijest u Agenciji za odgoj i obrazovanje, Podružnica Rijeka. Skup je započeo u 10.00 sati, a nazočilo mu je 26 učitelja povijesti iz prethodno navedenih županija.
Prvo predavanje na temu Iskustva i problemi u pripremama i provođenju vanjskog vrednovanja u srednjim školama održao je kolega Andrija Lovrić, prof., suradnik Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Tom prilikom naglašeno je kako će javna rasprava o toj temi trajati do kraja siječnja ove godine, a NCVVO će odgovarati na sugestije, prijedloge i primjedbe. Također, očekuje se reakcija kako učitelja tako i njihovih udruga kao što je HUNP, koji je svoj kritički osvrt na temu državne mature već proslijedio Nacionalnom centru. Nakon predavanja i kraće diskusije održana je radionica u kojoj su nazočni učitelji radili na oglednom primjeru testa iz povijesti.
U drugom dijelu skupa Krešimir Erdelja, prof. i mr. sc. Tvrtko Božić predstavili su i podijelili povijesne čitanke Centra za demokraciju i pomirenje u jugoistočnoj Europi iz Soluna, te su nazočne učitelje detaljnije upoznali sa povijesnom čitankom III.- Balkanski ratovi i načinima rada sa izvorima koji se nalaze u njoj. Potom je uslijedila rasprava o povijesnim čitankama i temama na koje se odnose.
Skup je završio u 13.30 sati podjelom potvrda o nazočnosti na skupu.


Post je objavljen 12.01.2008. u 23:49 sati.