Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shurtugalfan

Marketing

TEMA BROJ 3: SVOD DUŠA I NJEGOV SADRŽAJ

ova tema se direktno nastavlja na drugu. dakle,
Solemblum kaze: ZATIM, KAD TI SE BUDE CINILO DA JE SVE IZGUBLJENO I DA NEMAS DOVOLJNO SNAGE, POĐI NA STIJENU KUTIAN I IZGOVORI SVOJE IME KAKO BI OTVORIO SVOD DUŠA.






Dakle, kljuc ove zagonetke mi je prvo pao napamet, a on glasi: kakav je prijevod??? Prijevod Svoda Duša na engleskome jeziku glasi: THE VAULT OF SOULS iliti nekakav.....hm....... sef ili tako nešto. Daakle, to je očito nekakav VAULT u kojem se čuvaju duše. To smo riješili, ali u cijeloj knjizi ne spominje se nikakva stjena KUTIAN. Međutim, spominje se stijena pokraj Dras-Leone, stijena HELGRIND, tj vrata smrti. Ona je dom Razaka, koji su jezivi ko sam vrag, a takav dojam je o Helgrindu stekao i Eragon za vrijeme boravka u Dras-Leoni.
E sad, tu cemo doc do vjerojatnih odgovora na pitanja: Zasto Galbatorixova moc raste iz dana u dan???? I kako je pobogu Trn narastao tako brzo??? I kako je Murtag za tako kratko vrijeme postao toliko jaci od Eragona??? I zasto, kada je Galbatorix ubio sruikanova jahaca, on nije umro, a znamo svi da ako umre jahac, umire i zmaj????

Svi znamo da Razaci rade za Galbatorixa, a njegova moc raste iz dana u dan, iako se ne mijenja fizicki. Kako je to moguce? Svi znamo da Razaci jedu ljude, ali, sto se dogada sa dusama svih tih ljudi? E pa, ako je stijena KUTIAN, Helgrind, onda Razaci spremaju duse u Svod Dusa. Kasnije Galbatorix dode, uzme snagu iz tih dusa, i iskoristi je. Dakle, prica kaze da je Galbatorix ubio Šruikanovog jahaca, i uzeo Šruikana sebi. Zasto Šruikan nije umro???? Pa, Galbatorix je iskoristio snagu iz Svoda da nekako odrzi Šruikana na zivotu. To se poklapa sa Oramisovim rijecima da se izmedu Galbatorixa i Šruikana nije nikad razvila veza kao npr. izmedu Eragona i Safire. Iz istog je razloga Trn narastao toliko velik u tako kratkome vremenu, a ako je Galbatorix pridobio Murtaga, zasto nebi podijelili moc???






Po mojem misljenju, Bromovih 7 rijeci koje je rekao Eragonu imaju neke veze sa Svodom. Recimo, Solemblum je rekao Eragonu da kad bude u nevolji i to, da ode i KAZE SVOJE IME. A zasto te rijeci ne bi bile Eragonovo pravo ime??? Kako bi ga Brom znao?? Takoder, jos jedna moja teorija je da je Brom Eragonov tata, ali otom-potom.














Post je objavljen 12.01.2008. u 12:10 sati.