Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/timotej

Marketing

Jedno dirljivo pismo


Dragi Natalino!

U časopisu Epoca objavljeno je tvoje pismo. Govorom prstiju mama mi ga je pročitala. Gluha sam i slijepa, stoga su stvari poput čitanja i pisanja za mene prilično naporne. I ja poput tebe imam dvadeset šest godina, i odavno sam bolesna. Bolest mi je onesposobila mišiće kad sam bila pred završetkom studija, a trebala sam diplomirati medicinu u Milanu. Već sam neko vrijeme bila nagluha, ali mi liječnici nisu vjerovali. A ja sam išla naprijed zadubljena u studij koji sam očajno voljela. Imala sam sedamnaest godina kad sam se već upisala na Sveučilište.

Kad sam gotovo bila završila studij, kad mi je ostao još jedan ispit, bolest me je potpuno zarobila. A moja diploma poslužila mi je samo da dijagnosticiram samu sebe, jer još uvijek nitko nije shvaćao o čemu je riječ. Do prije tri mjeseca još sam uvijek vidjela, sada je mrak. Međutim, na svojoj kalvariji nisam očajna. Ja znam da me Isus čeka na kraju puta.
Prije u naslonjaču, sada na ležaju, koji je moje boravište, našla sam veću mudrost od one ljudske. Našla sam da Bog postoji i da je ljubav, vjernost, radost, sigurnost, sve do konca vjekova.
Uskoro ću biti samo ime, ali moj će duh živjeti ovdje među mojima, među onima koji trpe, pa ni ja neću trpjeti uzalud.

A ti, Natalino, nemoj se osjećati samim. Nikada. Vedro nastavi svoj put i obasjat će te svjetlost i istina: staza na kojoj doista postoji pravednost, koja nije ona ljudska, nego pravednost koju samo Bog može dati.
Moji dani nisu lagani; teški su, ali slatki jer je Isus sa mnom, s mojom boli, i daje mi milost u samoći i svjetlost u tami.
On mi se smiješi i prihvaća moju suradnju s Njime. Ćao, Natalino, život je kratak, brzo prolazi. Sve je veoma kratki puteljak, pogibeljan onome koji želi bezgranično uživati, ali siguran onome koji s Njime surađuje da stigne u Domovinu.

Grlim te. Tvoja sestra u Kristu,

Benedetta Bianchi Porro


Pismo je napisala nekoliko mjeseci prije smrti, kad je već bila uzeta, gluha i slijepa; u želji da utješi jednog očajnog mladića za čiju je sudbinu čula iz novina. Više informacija o njoj, uključjujući i mnoštvo drugih pisama, možete naći na stranicama: www.benedetta.it

Molimo za njenu beatifikaciju!



Post je objavljen 12.01.2008. u 10:15 sati.