Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Malo reklame: čitajte Alert! i djelujte!

Fotografije mi je poslala Ljilja iz Osijeka prije nekoliko dana, onako "za dušu". Evo prenosim, jer lijepo prenose zimsku atmoferu. Pa ih linkajte i pogledajte ponovo za ljetnih vručina! sretan Prva: Šetnja uz Dravu na -10C. Druga: Bajka u Tvrđi.

Danas mi se ne da ništa originalno pisati. Čitam Koalicijski sporazum, naporno je to! Ne bih želio na bzrinu ništa pisati, dok dobro ne proučim.

Pa evo, koristim priliku za malo reklame: čitajte Alert, nezavisni magazin za okoliš! Vjerujem, istina, da ga mnogi od onih, koji prate moj blog, čitaju, ali ima svakako i drugih, koji još za njega ne znaju. Ne da su to moji frendovi iz Osijeka Ljiljanka i Kruno, koji ga uređuju (i koji su osnovali Press centar za okoliš), nego stvarno uvijek ima nešto zanimljivo za pročitati! Evo posljednje vijesti koje možete vidjeti na naslovnici:

Istraga: kamo je nestao kombi-laboratorij “Istina”

Laboratorij-kombi Državnog inspektorata,imena “Istina”, koštao je 5,5 milijuna kuna iz državnog proračuna. Kao “putujući inspektor” vozio je kratko. Otkrivši, između ostalog, korištenje i prodaju lož ulja umjesto dizela, hitno je spremljen u “garažu”.

Lovački lobi Hrvatskih šuma sudskom tužbom protiv zaštitara Kopačkog rita!

Otvoreno državno lovište Podunavlje-Podravlje zahvaća veći dio PP Kopački rit i protuzakonito je.Hrvatsko društvo za zaštitu ptica i prirode zatražilo je od hitno ukidanje lovišta. Umjesto toga, lovački lobi u Hrvatskim šumama utužio je zbog uvrede i klevete predsjednika Društva, Tibora Mikušku.

Spas za okoliš ili nova opasnost

(Preneseno iz Vjesnika - ne baš čitanih novina!) Znanstvenici upozoravaju na štete za okoliš od sječe i spaljivanja tropskih šuma radi uzgoja kultura za proizvodnju biogoriva (...) Politika promocije biogoriva našla se na udaru nekih britanskih znanstvenika koji ukazuju na opasnosti od sječe i spaljivanja tropskih šuma radi uzgoja kultura za proizvodnju biogoriva. Oni tvrde da bi trebalo zasaditi područje veličine dvije Velike Britanije za proizvodnju količina biogoriva kojima bi se prepolovile emisije plinova iz vozila u toj zemlji.

Poziv udrugama u kampanju za lošinjske dupine

Partnerske udruge Prijatelji životinja iz Zagreba i PCAP International iz Karlovca pokrenulu su kampanju kojom zahtjevaju od Ministarstva kulture RH proglašenje trajno zaštićenog rezervata za dupine kod Malog Lošinja. Pozivaju sve udruge i lokalne medije da se pridruže ovoj humanoj i nadasve potrebnoj kampanji.


Post je objavljen 11.01.2008. u 23:27 sati.