Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/devilchild

Marketing

KN ARMADA

PRIJE OSNIVANJA 20GODINA

Klub navijača Armada osnovan je 09.05.1995. nakon 8 godina postojanja naše navijačke skupine. Obzirom da je Armada sebi postavila više ciljeve u svezi organizacije i djelovanja kao suvremena i urbana ultras skupina, nužno je bilo steći pravnu osobnost. Na osnivačkoj skupštini kluba izbran je prvi predsjednik udruge, Mladen Černeka-Debo, za kojega možemo slobodno reći da je bio spona između prve i druge, tada vodeće generacije Armade.U početku nismo imali svoje prostorije, već smo udrugu registrirali na adresi HNK Rijeke, a tiskovne konferencije održavali smo na raznim mjestima.

Nakon Debota, za predsjednika je izbran Zoran Miletić-Ćoro iz prve generacije. 1996. od grada Rijeke, neposredno pred EP u Engleskoj, dobili smo prostorije na Brajdi, iznad Indexa. Tri velike prostorije, uređene su zajedničkim radom i doprinosima sponzora i članova. U jednoj je stajao veliki konferencijski stol za zastanke, ured tajnika, nabavljen je kompjuter, tv, videorekorder, fotokopirka. U središnjoj prostoriji, čiji su zidovi bili okićeni sa stotinjak navijačkih šalova iz cijelog svijeta i trofeja, pratile su se utakmice. U trećoj sobi se je povremeno radilo na koreografijama i transparentima, a kasnije se koristila i za stolni tenis. No zbog neodgovornosti, prostorije su zapuštene, počele su služiti klošarima i đanerima, nisu se plaćali računi, što je na posljetku uvjetovalo oduzimanjem prostorija od strane grada.

Poslije smjene Ćorota, nova skupština bira Denisa Sišaka-Sijota za novog predsjednika, za vrijeme čijeg mandata dobivamo nove prostorije na Korzu, iznad Getaldusa. No, priča se nastavlja, nebriga o režijama, uništavanje susjednih prostorija, prisiljavaju grad da nas izbaci na ulicu. Poslije takvih događaja, postavljalo se je pitanje jesmo li uopće sposobni imati prostorije i želimo li ih imati uopće? Na inicijativu nekih mlađih snaga, grad Rijeka je još jednom bio široke ruke, te nam je ustupio sadašnju lokaciju, za koju eto već četvrtu godinu za redom, ispunjavamo svoje obveze i koristimo za neke naše aktivnosti. Ipak smo sada dokazali da pod vodstvom Dragomira Javora, u posljednjih godine, klub može funkcionirati, te očekujemo da ćemo i prije svojih 20 godina osnivanja Armade dočekati u nekom dostojnijem mjestu. Naime, KNA je bez obzira na svoje propuste i nemar, ispunio većinu ciljeva zbog čega je i osnovan, kao što su npr.; prvi bar šalovi, izrada mnogih nezaboravnih koreografija, bakljadi, gostovanja, monografije za 10. Armade, prvog navijačkog audio i kasnije video CD-a, različitog navijačkog materijala i da ne nabrajamo. I dalje smatramo da KNA mora igrati ključnu ulogu u organizaciji podrške HNK Rijeci, što uključuje i veće, atraktivnije mjesto za okupljanje svojih članova, prodaje svojih rekvizita, izradu koreografija, općenito mjesto gdje će se svako osjećati kao u vlastitom domu, u kojem uvijek može pronaći starog i upoznati novog prijatelja.

NA CAVJIMA GRB NACRTAN
RIJEKA SE VOLI OD MALIH NOGU...
PREMIJERA NACIN ZIVOTA


U spomen na sve članove Armade i navijače Rijeke koji su život položili na oltar domovine.


Post je objavljen 11.01.2008. u 17:36 sati.