Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zvoneradikal

Marketing

Čitam i ne vjerujem svojim očima ... ????

Satrla me gripa danas. Satrla ! Kad je toplomjer pokazao 39,5 a ja sam doma (dica u vrtiću a žena na poslu) počeo sam ozbiljno razmišljati na kojoj ono tjelesnoj temperaturi dolazi do koagulacije bjelančevina (ili tako nešto slično što smo učili nekad davno u školi – čini mi se da je 42 stupnja točan odgovor ;-).

Ipak, stanje se nakon temeljitog preznojavanja malo popravilo, ali situacija nije nimalo bajna. Glava puca, oči kod svakog iskašljavanja žele iskočiti iz svojih duplji, leđa otkidaju, ...

I sad se Vi sigurno pitate, a što se ne odmaraš nego tu piskaraš po blogu ????

Bi ja, ali ...

Ali pročitao sam vijest u Večernjem i ne mogu a da se ne osvrnem. A vijest kaže ovako (prenosim u cjelini, a bold je moj):

Pedesetšestogodišnja Vinkovčanka jutros je spriječila provalu u svoju obiteljsku kuću u Vinkovcima upotrijebivši vatreno oružje te ranivši provalnika, a policija će osim provalnika kazneno prijaviti i nju zbog ubojstva u pokušaju i nanošenja teških ozljeda.
Po navodima iz policijskog priopćenja vukovarsko-srijemske Policijske uprave u obiteljsku kuću je oko 2,25 sati pokušao provaliti dvadesetpetogodišnji hrvatski državljanin. Čuvši i primijetivši provalnika, vlasnica kuće upotrijebila je pištolj koji je držala u kući i za koji posjeduje dozvolu, ranivši provalnika u bedra, a nekoliko udaraca u glavu komadom drveta zadao mu je muškarac koji se u to vrijeme nalazio u kući Vinkovčanke.
Riječ je o mladiću policiji poznatu po više počinjenih kažnjivih djela, potvrdio je zamjenik načelnika PU-a Miroslav Janić, dodavši kako je s teškim ozljedama provalnik prevezen u vinkovačku Opću bolnicu.
Po Janićevim riječima protiv vlasnice kuće i muškarca koji je sudjelovao u napadu na provlanika policija će podnijeti kaznenu prijavu Županijskom sudu u Vukovaru zbog ubojstva u pokušaju i nanošenja teških ozljeda, a kazneno će prijaviti i provalnika. Janić je objasnio kako je policija u skladu sa zakonom obvezna podnijeti kaznenu prijavu i protiv vlasnice kuće i njezina prijatelja bez obzira na to što su njih dvoje branili obiteljski dom te spriječili provalnika u pokušaju provale. Na državnom odvjetništvu je da procijeni jesu li te dvije osobe u napadu na provalnika prekršili pravo na obranu i je li se ozljeđivanje provalnika moglo izbjeći, objasnio je Janić.

Moj jedini komentar na ovo je CAN'T FUCKIN BELIEVE IT !!!!!

Za one koji su slabiji s engleskim –NE MOGU VJEROVATI DA GA JEBEŠ !!!

Provalnik ti uleti u kuću, ti uspiješ dohvatiti pištolj (za koji imaš dozvolu !) i upucati seronju I ONDA TE POLICIJA PRIJAVLJUJE ZA POKUŠAJ UBOJSTVA !!!! A na državnom odvjetništvu je da odluči da li si „prekršio pravo na obranu“ i hoće li te kazneno goniti !? I to je procedura propisana zakonom !?

OK, nakon ranjavanja provalnika u bedro je možda par udaraca daskom po glavi bilo suvišno :-), ali kako god okreneš s ovim se nikako ne mogu složiti.

Jer, onog trenutka kad je taj provalnik krenuo u svoju prljavu rabotu, pravila igre su se za njega promijenila. DOM JE SVETINJA ! I sva sredstva iskorištena za obranu svog doma su dopuštena !

A što će državno odvjetništvo ?

Oni će „procijeniti jesu li te dvije osobe u napadu na provalnika prekršili pravo na obranu i je li se ozljeđivanje provalnika moglo izbjeći“ ?

Zamisli – „je li se ozljeđivanje provalnika moglo izbjeći“. A kako ćeš ga spriječiti da te opljačka ? Lijepim rječima !? Izvođenjem striptiza ;-) ?

Najprije metak, a onda ga još fino malo zamlatiš – za svaki slučaj. Meni to izgleda kao sasvim prihvatljiv način obrane od provalnika. A ko zna, možda će i državno odvjetništvo tako gledati na stvar i svo ovo moje jamranje je u biti džaba – odraditi će se malo više birokracije, žrtve provale će doživjeti malo sekiracije dok se sve ne riješi (nije ugodno kad ti kaznena prijava za pokušaj ubojstva visi nad glavom), i sve pet.

Možda će stvarno tako i biti ...

A meni pada sljedeća misao napamet – što bi bilo da je taj metak umjesto u bedru završio u srcu ?

Jednom će se i to desiti ...

VAŽAN UPDATE - Izgleda da je Zvone Radikalni popušio foru Večernjeg lista. Značajno drugačiji opis iznesenih događa pogledajte ovdje . Pogledajte OBAVEZNO !!! A onda se zamislite o kvaliteti novinarskog izvještavanja u Hrvatskoj ... Nevjerojatno !!!


Post je objavljen 08.01.2008. u 23:28 sati.