Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/yoko

Marketing

Naći savršenstvo...

Neki od nas stvarno imaju sreće - uspjeli su naći onog pravog (ili onu pravu), partnera ili partnericu s kojima se sjajno slažu i s kojima im sve (ili skoro sve) fenomenalno funkcionira.
Ipak, to baš i nije često; većina ljudske populacije i dalje "tumara uokolo" tražeći osobu s kojom će moći "živjeti sretno do kraja života", ili bar nešto približno tome. Pri tome, treba pripaziti da uopće nije sigurno da ćemo u nekom trenu sresti baš osobu koja nam savršeno odgovara, a vrijeme prolazi i mi ne postajemo ništa mlađi. Što učiniti? Kako naći osobu s kojom nam je, ako ne baš savršeno kao u bajci, a ono bar dobro - osobu s kojom možemo prilično lijepo živeti jako, jako dugo?

Nije loša ideja da se koncentrirate na prioritete. Razmislite o svim bivšim partnerima (partnericama); možete i o osobama s kojima ste željeli biti, ali se to iz nekog razloga nije ostvarilo. Uzmite papir i olovku (pomoći će vam da se koncentrirate) i zapišite osobine koje su vam se kod tih ljudi najviše dopadale, osobine koje su vam najviše značile. Pokušajte biti precizni - recimo, nemojte staviti samo "izgled", nego što vam se konkretno u izgledu te osobe dopalo (lijepe ruke, lijepo tijelo, mišićavo tijelo, osmjeh, ukupan dojam koji ostavlja izgledom...). Jednom kad sastavite spisak (ako se naknadno nečega sjetite, spisak možete i dopuniti), trebalo bi vam biti lako da vrlo precizno vidite što vam je kod partnera najvažnije, koje su to kvalitete bez kojih ne možete. Nakon toga, "trk u potragu" za osobom sa upravo takvim osobinama.

Bitno je da u tome svemu budete realni i da ne tražite "savršeno nebesko biće" - na kraju krajeva, da li ste vi apsolutno savršena osoba? Na što pod "realnošću" mislimo? Ako vam je jako bitno da je vaš dragi visok, zgodan i šarmantan, ne očekujte da će samo o vama pričati kud god da krene, da se neće ni osvrnuti za zgodnom djevojkom na ulici i slično. Ukoliko je uvijek galantan i kavalir, teško da ima i popriličnu sumu ušteđenog novca. Ako vam je bitno da je vaš dragi suptilan i nježan, da se ne boji pokazati suze, ne očekujte da će se na parkiralištu potući zbog vas. Volite poduzetne i društvene muškarce? Oni su super, ukoliko od njih ne očekujete da zbog vas prestanu piti pivo, ići s društvom na nogometne utakmice i redovito posuđivati novac prijateljima. Želite muškarca koji čezne za brakom i obitelji? Nemojte se čuditi ako ima tri braka iza sebe.

Poanta je: budite realni u svojim očekivanjima, pa ćete, vrlo vjerovatno, naći ono što tražite. Možda ne baš u svemu savršenu osobu, ali svakako nekoga tko ima one osobine koje su vama najbitnije. Ostalo? To je manje bitno...

_Josip_

Post je objavljen 08.01.2008. u 16:47 sati.