Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/abcdoors

Marketing

Robby Krieger

Image and video hosting by TinyPic

Sretan rođendan!!!!!
Na današnji dan prije 62 godine,to jest 08.siječnja 1946.g. u L.A-u rodio se Robby Krieger,punim imenom Robert Alan Krieger.
Na ljestvici časopisa Rolling Stone Robby zauzima 91 mijesto među 100 najboljih gitarista ikada.
Pohađao je UNCLA kako i svi Doorsi ali gitaru se naučio svirati dok je pohađao Menlo School(poznata kao Manelo danas jedna vrlo skupa privatna škola gdje školarina iznosi oko $30,000,00 po godini)
Sa 10.g. počeo je svirati trubu,ali je odustao.Nakon toga je svirao klavir(zanimljivo je da su trojica Doorsa koja su svirala instrumente:John,Ray i Robby u ranoj mladosti svirali klavir) sa 17.g. je počeo svirati gitaru,koristio je prijateljovu flamenko gitaru poslje se prebacio na elektricnu gitaru.John ga je ubacio u Doorse jer im je trebao gitarist,Robby je napisao Light My Fire, Love Me Two Times ,Love Her Madly,Touch Me,Tell All The People.
Poslje Morrisonove smrti 1971.g. Robby sa Manzarekon i Desenmoron izdaje 2 albuma Other Voices i Full Circle. na kojima su on i Manzarek vokali.
1973.g.on i Densmore formiraju bend The Butts Band gdje sviraju jazz.
2002.g. Kriger s Manzarekon osniva bend The Doors of the 21st Century, a vokal je Ian Astbury,ali ih Densmore tuži za zlouporabu imena The Doors
na sto ima pravo na temelju dogovora iz 1969.g. kada su se članovi dogovorili da se odluke donose jednoglasno(na filimu The Doors poslje jednog nastupa 1965.g. John,Ray i Robby odbijaju ponudu nekog menadžer zbog toga jer u tom trenutku nije bilo Morrisona i kažu mu da sve odluke moraju biti jednoglasne a taj dogovor je sklopljen tek 1969.g.)


Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 08.01.2008. u 15:07 sati.